Vietnamul cumpară avioane Airbus

Apropo.ro / 04.01.2002, 15:28
Vietnamul cumpară avioane Airbus
Vietnam Airlines va semna, la sfîrșitul lunii februarie, contractul de cumparare a cinci avioane Airbus A321, în cadrul unui program de expansiune pe o perioada de zece ani, evaluat la 1,26 miliarde de dolari, se arata în presa oficiala vietnameza, citata de Reuters. Cotidianul


Vietnam Airlines va semna, la sfîrșitul lunii februarie, contractul de cumparare a cinci avioane Airbus A321, în cadrul unui program de expansiune pe o perioada de zece ani, evaluat la 1,26 miliarde de dolari, se arata în presa oficiala vietnameza, citata de Reuters.

Cotidianul Saigon Times nu precizeaza valoarea contractului, însa arata ca programul de expansiune va include investiții de 15.000 miliarde de dong (995 milioane de dolari) pîna în anul 2005 și de 19.000 miliarde de dong (1,26 miliarde de dolari) pîna în 2010.

„Vietnam Airlines va semna, la sfîrșitul lunii viitoare, un contract de cumparare de noi avioane Airbus, a caror livrare se va realiza pe parcursul a peste cinci ani”, a declarat cotidianului Nguyen Xuan Hien, director general al companiei aeriene vietnameze.

Vietnam Airlines semnase, în septembrie, o scrisoare de intenție privind achiziționarea celor cinci modele A321. Aparatele vor fi construite de Airbus SAS, companie deținuta în proporție de 80% de catre European Aeronautic Defence & Space Co NV.

De asemenea, Saigon Times mai arata ca Vietnam Airlines va primi, la mijlocul anului 2003, doua dintre cele patru avioane 777-200ER pe care le-a cumparat de la compania Boeing Co. Celelalte doua aeronave vor fi livrate în 2004 și 2005.

Presa vietnameza evalueaza acest contract la 110 milioane de dolari pe avion. Aeronavele Boeing vor deservi destinații din Franța, Australia, Rusia și Japonia.

În plus, Vietnam Airlines urmeaza sa primeasca, luna viitoare, al doilea din cele trei avioane regionale ATR 72 pe care le-a cumparat. Cel de-al treilea va fi livrat în septembrie.

ATR este o companie deținuta, la cote egale, de EADS și societatea italiana Finmeccanica.

Sursa: Mediafax

Tags: