Viggo Mortensen și Colin Farrell, în drama despre băieții salvați din peștera din Thailanda; Trailerul a fost lansat

De: Ana Obretin / 29.06.2022, 14:21
Viggo Mortensen și Colin Farrell, în drama despre băieții salvați din peștera din Thailanda; Trailerul a fost lansat

Trailerul filmului „Treisprezece vieți/ Thirteen lives”, de Ron Howard, cu Viggo Mortensen și Colin Farrell, despre misiunea de salvare a 12 băieți și a antrenorului lor de fotbal prinși într-o peșteră thailandeză inundată, în 2018, a fost lansat.

Colin Farrell și Viggo Mortensen joacă rolurile a doi bărbați, John Volanthen și, respectiv, Richard Stanton, care au făcut parte din misiunea de salvare. Ei i-au găsit pe toți cei 13 oameni în viață la aproximativ 5 kilometri de gura peșterii. După ce au fost abordate diferite variante de extragere a grupului, pe măsură ce ploaia a început să ridice nivelul apei din peșteră, echipa de salvare a decis să-i scoată pe băieți unul câte unul, făcându-i inconștienți și înotând prin tuneluri cu ei. Jason Mallinson (interpretat de Paul Gleeson în film), Chris Jewell (Tom Bateman), Richard Harris (Joel Edgerton) și Craig Challen au făcut parte, de asemenea, din misiune.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone

În perioada 8 – 10 iulie 2018, toți băieții au fost salvați din peșteră. Efortul de salvare a implicat peste 10.000 de oameni din întreaga lume. Un membru al Royal Thai Navy SEAL a murit asfixiat în timpul unei încercări de salvare, pe 6 iulie. În decembrie 2019, un alt membru al echipei a murit din cauza unei infecții în sânge contractate în timpul operațiunii de salvare.

Ron Howard a declarat pentru The Hollywood Reporter, în luna mai, că Farrell și Mortensen s-au antrenat cu scafandrii care au făcut parte din misiunea reală, iar filmările au fost o mare provocare. 

„Thirteen Lives” este programat pentru o lansare limitată în cinematografe pe 29 iulie, înainte de a fi difuzat pe Amazon Prime Video pe 5 august.

Urmărește trailerul de mai jos:

CITEȘTE ȘI: Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Foto: Profimedia Images