Viitorii motocicliști vor da și proba de traseu, din 2013

Apropo.ro / 22.08.2012, 09:41
Viitorii motocicliști vor da și proba de traseu, din 2013
Examenul pentru obținerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A și subcategoria A1, va include, de anul viitor, și proba practică în traseu. Acesta este un proiect de hotărâre de guvern.

Un proiect de hotărâre de guvern lansat în dezbatere publică vizează viitorii conducători de motociclete. Aceștia vor trebui să susțină și o probă de traseu la examenul de obținere a permisului, din 2013.

Modificările propuse creează cadrul normativ pentru operaționalizarea prevederilor Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere referitoare la verificarea comportamentului în trafic a candidaților la obținerea permisului de conducere din categoria A și A1, începând cu data de 19 ianuarie 2013„, se arată în nota de fundamentare a proiectului Hotărârii Guvernului pentru modificarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

Examenul va consta în proba teoretică, proba practică în poligon și proba practică de traseu.

Citește mai multe detalii despre obținerea permisului de motociclist, pe Mediafax.ro