Viitorul stadion din Cluj are autorizatie de constructie (Clujeanul)

Apropo.ro / 12.01.2009, 19:00
Viitorul stadion din Cluj are autorizatie de constructie (Clujeanul)
Consiliul Judetean a demarat procedurile pentru construirea viitorului stadion municipal, dupa ce demolarea batranului "Ion Moina" a durat doar o luna, in loc de patru, scrie Clujeanul.

Consiliul Judetean a demarat procedurile pentru construirea viitorului stadion municipal, dupa ce demolarea batranului "Ion Moina" a durat doar o luna, in loc de patru, cat se estima initial. In acest sens, a fost obtinuta deja autorizatia de construire a viitoarei arene sportive, pe locul fostului stadion «Ion Moina».

Urmatorul pas firesc a fost stabilirea de catre presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, a membrilor comisiei de licitatie care va stabili compania constructoare. De asemenea procedurile unei licitatii publice pentru gasirea unui constructor competent au fost demarate. Cum va arata noul stadion? Noul stadion va avea o pozitionare diferita fata de vechea arena, fiind rotit cu cinci grade, iar pista de atletism va ramane in interiorul arenei. Ansamblul va cuprinde stadionul propriu-zis, un corp de servicii de 25 de etaje si o sala polivalenta. In ceea ce priveste forma tunului, patrata sau triunghiulara, acest lucru va fi decis in urma studiului de fezabilitate si din punct de vedere arhitectural, astfel incat sa se integreze cat mai bine in zona.

Mai multe detalii despre noul stadion din Cluj, pe Clujeanul.ro.

Sursa: Clujeanul