Vijelii în toata țara, miercuri și joi – atenționare cod galben

Apropo.ro / 03.07.2007, 14:39
Vijelii în toata țara, miercuri și joi - atenționare cod galben
Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis, marți dupa amiaza, o atenționare meteorologica purtând codul galben prin care anunța autoritațile din întreaga țara ca miercuri și joi România va fi afectata de vijelii și ploi

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis, marți dupa amiaza, o atenționare meteorologica purtând codul galben prin care anunța autoritațile din întreaga țara ca miercuri și joi România va fi afectata de vijelii și ploi torențiale, cu fulgere și grindina.

„Din a doua parte a zilei de miercuri, 4 iulie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat în toate regiunile, începând din vestul țarii, și se va manifesta prin intensificari ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, iar izolat ploi cu caracter torențial și grindina”, se precizeaza în textul atenționarii remise de meteorologi tuturor prefeturilor din țara și publicate pe site-ul ANM.

Detaliind, meteorologii arata ca vremea se va strica miercuri dupa-amiaza, atunci când ploile și vijeliile vor începe, treptat, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia și centrul Moldovei.

Începând de joi dimineața, vremea se va strica și în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Totuși, în ziua de miercuri, pâna la declanșarea fenomenelor prognozate, vremea va fi calduroasa în toata țara, ba chiar caniculara în local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi de pâna la 37 de grade Celsius.

Ploile așteptate de miercuri dupa-amiaza pâna joi vor cadea în cantitați ce nu vor depași 25-30 de litri pe metrul patrat.

Mediafax