Viktor Zubkov, prezentat pentru postul de prim-ministru al Rusiei

Apropo.ro / 12.09.2007, 18:14
Viktor Zubkov, prezentat pentru postul de prim-ministru al Rusiei
Kremlinul a prezentat candidatura lui Viktor Zubkov, șeful unui serviciu federal de lupta împotriva spalarii banilor, pentru funcția de prim-ministru, a anunțat miercuri Boris Grizlov, președintele Dumei de Stat, citat de agenția Interfax, relateaza AFP. Anterior,

Kremlinul a prezentat candidatura lui Viktor Zubkov, șeful unui serviciu federal de lupta împotriva spalarii banilor, pentru funcția de prim-ministru, a anunțat miercuri Boris Grizlov, președintele Dumei de Stat, citat de agenția Interfax, relateaza AFP.

Anterior, cotidianul Vedemosti anunțase ca prim-vicepremierul rus Serghei Ivanov, posibil candidat în alegerile prezidențiale din martie 2008, urma sa fie numit la conducerea Guvernului de la Moscova.

„Serghei Ivanov ar putea fi numit premier foarte curând (…) Decizia este practic luata”, scria cotidianul economic citând surse de la Kremlin și apropiate administrației prezidențiale.

„Candidatura lui Zubkov va fi examinata vineri”, a precizat Grizlov.

Președintele Vladimir Putin a acceptat miercuri demisia premierului Mihail Fradkov și a întregului guvern, a anunțat purtatorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Viktor Zubkov, 65 de ani, se afla la conducerea Serviciului Federal de Supraveghere Financiara din cadrul Ministerului de Finanțe. El a lucrat în anii 1990 în Comisia de Relații Externe a primariei din Saint-Petersburg, condusa la acea vreme de Vladimir Putin.