Vila din California a lui Frank Sinatra a fost scoasă la vânzare

De: Ana Obretin / 15.02.2021, 15:50
Vila din California a lui Frank Sinatra a fost scoasă la vânzare

Villa Maggio, reședința din Coachella, California, numită după rolul pentru care Frank Sinatra a primit premiul Oscar este de vânzare pentru 4,25 de milioane de dolari.

Proprietatea, care a găzduit numeroase petreceri la care vedetele – inclusiv cei din grupul supranumit Rat Pack, respectiv Dean Martin, Sammy Davis, Jr., Peter Lawford și Joey Bishop – erau transportate cu avionul, până pe heliportul privat, a fost refugiul artistului pentru momentele în care dorea să scape din lumina reflectoarelor.

Comandată în 1967 de Sinatra, proprietatea a costat 1,9 milioane de dolari. Finalizată în 1970, a fost folosită de Sinatra timp de 12 ani, după care acesta a donat-o Universității Loyola Marymount. Universitatea i-a acordat, la rândul ei, artistului un titlu de doctor. Artistul mai deținea case în New York și în Palm Springs.

Reședința este împărțită în două, casa principală, care are cinci dormitoare, și casa de oaspeți, cu trei. De asemenea, casa este dotată cu piscină, saune, teren de tenis și parcare pentru 24 de mașini.

Villa Maggio și-a primit numele de la soldatul Angelo Maggio, rol interpretat de Sinatra în filmul „From Here to Eternity”, pentru care a primit premiul Oscar în 1954.

Casa ar putea fi recunoscută și astăzi de Sinatra, pentru că proprietarii actuali au restaurat-o, renovat-o și întreținut-o în forma originală, scrie Daily Mail

De-a lungul vieții, Sinatra a realizat peste 1.400 de înregistrări muzicale și a jucat în peste 50 de filme. Frank Sinatra a murit la vârsta de 82 de ani în 1998, în Los Angeles. Artistul american a fost înmormântat cu o sticlă de Jack Daniel’și un pachet de țigarete Camel.

CITEȘTE ȘI: Frank Sinatra a jucat intr-un film erotic, pentru 100 de dolari  

Timbru postal in memoria lui Frank Sinatra  

Frank Sinatra – O viaţă în albastru 

Foto: Profimedia Images