Vilma Espin, sotia lui Raul Castro, a încetat din viata

Apropo.ro / 19.06.2007, 10:30
Vilma Espin, sotia lui Raul Castro, a încetat din viata
Vilma Espin, sotia lui Raul Castro, figura centrala a revolutiei cubaneze si o veritabila "prima doamna" a tarii, a decedat, luni, la vârsta de 77 de ani în urma unei boli de care suferea de mult timp, a anuntat televiziunea de stat cubaneza, citata de AFP. "Cu profunda durere,

Vilma Espin, sotia lui Raul Castro, figura centrala a revolutiei cubaneze si o veritabila „prima doamna” a tarii, a decedat, luni, la vârsta de 77 de ani în urma unei boli de care suferea de mult timp, a anuntat televiziunea de stat cubaneza, citata de AFP.

„Cu profunda durere, conducerea Partidului si statului nostru comunist comunica poporului ca tovarasa Vilma Espin Guillois, eroina a perioadei de clandestinitatea si combatanta remarcabila a Armatei rebele, sustinatoare neobosita a emanciparii femeii si apararii drepturilor copiilor, a murit astazi în capitala”, se arata într-un comunicat oficial difuzat de postul public de televiziune.

Autoritatile nationale au decretat doliu national începând cu ziua de luni, ora 20.00 (03.00, ora României), pâna marti, ora 22.00 (05.00, ora României).

Nici Fidel Castro si nici Raul, cu care Vilma Espin era casatorita din 1959 si care conduce tara de mai bine de un an, nu au facut nici o declaratie.

Decesul sau este prima tragedie care afecteaza familia Castro de la moartea parintilor în 1956 si, respectiv, în 1963.

Odata cu Vilma Espin dispare si ultima figura feminina a revolutiei cubaneze si singura femeie care a ajuns la cel mai înalt nivel al ierarhiei comuniste.

Mediafax