Vin banii prin programul SAPARD

Apropo.ro / 22.04.2002, 16:40
Vin banii prin programul SAPARD
In timp ce saptamana trecuta, marti 16.04.02, prin programul SAPARD, Cehia si Slovacia au primit 41 de milioane de dolari, Romania asteapta in continuare la coada pentru aceste fonduri de finantare. Pana acum, 7 tari candidate au reusit sa acrediteze agentiile pentru programe de

In timp ce saptamana trecuta, marti 16.04.02, prin programul SAPARD, Cehia si Slovacia au primit 41 de milioane de dolari, Romania asteapta in continuare la coada pentru aceste fonduri de finantare.

Pana acum, 7 tari candidate au reusit sa acrediteze agentiile pentru programe de agricultura si sa primeasca fonduri consistente pentru dezvoltarea acestui sector.

Au trecut doi ani de cand Guvernul Romaniei incearca sa puna in functiune o agentie capabila sa gestioneze banii veniti prin Programul Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. De doi ani se straduieste si Uniunea Europeana sa toarne in buzunarele sectorului agricol 750 de milioane de euro, bani nerambursabili.

Abia anul acesta au fost puse la punct sediul central si cele opt birouri teritoriale, de care era nevoie pentru derularea liniei de finantare, dar lansarea proiectului pana in 2003 era incerta.

Joi, 18 aprilie, Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei au prezentat, in sedinta Guvernului, un memorandum privind lansarea procesului de elaborare, depunere si evaluare tehnica a proiectelor in cadrul programului SAPARD.

Acest lucru se va intampla incepand cu data de 7 mai, proiectele eligibile urmand sa primeasca, pana la sfarsitul anului, toate fondurile alocate si nefolosite in 2001 si 2002, adica 300 de milioane de euro.

Toate informatiile legate de modul de elaborare a cererilor de finantare vor fi puse la dispozitia potentialiilor beneficiari de personalul Agentiei SAPARD si cel al Birourilor regionale SAPARD, incepand cu data de 7 mai 2002.

Sursa:www.euroconsulting.ro

Tags: