Vinde Gigi palatul? (Prosport)

Apropo.ro / 28.01.2009, 17:00
Vinde Gigi palatul? (Prosport)
In plina criza financiara, Gigi ar putea renunta la celebrul sau palat din Aleea Alexandru, pentru a face rost de lichiditati, scrie Prosport.

Becali a primit recent o propunere din partea unui om de afaceri, care-i ofera 22 de milioane in schimbul casei construite in 1920, copie a celebrului Muzeu Rodin din Paris, care a apartinut in perioada interbelica celebrului industrias Max Auschnit. Patronul Stelei a cumparat palatul in 2006, pentru 7 milioane de euro, de la Steven Auschnit, fiul industriasului. Ulterior, Becali a mai investit un milion de euro in lucrarile de restaurare, pentru care l-a angajat pe Camil Roguski, fostul arhitect al lui Ceausescu. Legenda spune ca aceasta cladire i-a fost draga si lui Carol al II-lea, care ar fi folosit un tunel din curtea imobilului pentru a ajunge nevazut la casa Elenei Lupescu.

Constructia are o bogata semnificatie istorica si arhitecturala. In trecut, palatul a apartinut lui Max Auschnit, unul dintre cei mai mari industriasi romani din perioada interbelica, administrator delegat al Uzinelor de Fier si Domeniile Resita, cea mai mare societate pe actiuni care a existat in Romania. Arhitectonic, palatul este o copie a Muzeului National Rodin din Paris, iar la un an, dupa ce a intrat in posesia sa, Gigi Becali a decis sa-l renoveze si si-a tapetat peretii stabilimentului cu aur. In plus, curtea din fata palatului, Becali a facut un bazin, a imbracat vechile alei cu marmura, la intrare l-a pus pe Isus Hristos pe cruce, iar cladirea a stabilit sa fie luminata tot timpul.

Mai multe detalii despre vanzarea Palatului lui Gigi Becali, pe Prosport.ro.

 

Sursa foto: Prosport