Vine scadenta contractelor

Apropo.ro / 15.01.2002, 08:10
Vine scadenta contractelor
Principala preocupare a conducerii din Stefan cel Mare este rezolvarea situatiilor angajamentelor lui Mihalcea, Bolohan si Petre, care, daca nu-si prelungesc actualele acte, ar putea pleca gratis din curtea liderului Schimbarea regulamentului de transferari, intrat în vigoare la 1

Principala preocupare a conducerii din Stefan cel Mare este rezolvarea situatiilor angajamentelor lui Mihalcea, Bolohan si Petre, care, daca nu-si prelungesc actualele acte, ar putea pleca gratis din curtea liderului

Schimbarea regulamentului de transferari, intrat în vigoare la 1 septembrie 2001, a creat o emulatie fara precedent la nivelul conducerilor executive ale cluburilor. Conform noilor prevederi, gruparile nu vor mai încasa nici un ban pentru jucatorii peste 23 de ani aflati la final de contract, asa încît fiecare a încercat sa-si ia masuri de prevedere pentru a nu scapa printre degete fotbalisti de valoare, pe care, înaintea acestor stipulari internationale, ar fi încasat milioane de dolari sau macar sute de mii de dolari în situatii similare.

Nici Dinamo nu face exceptie, sefii din Stefan cel Mare cautînd sa nu ajunga, de exemplu, în situatia Stelei cu Lincar, pe care cei din Ghencea fac eforturi uriase sa-l vînda în aceasta iarna, deoarece la vara, cînd îi expira angajamentul, n-ar mai primi nici un sfant sau doar o grila minora.

Negocieri cu Bolohan si Petre

Primele actiuni ale conducerii liderului s-au derulat înca din vara anului trecut, cînd, anticipînd valul de schimbari, s-au facut presiuni asupra lui Kirita si Nastase pentru a-si prelungi contractele. Cei doi au semnat pîna la urma noi angajamente, scadente în vara lui 2005, clubul ferindu-se astfel de surprize financiare imediate în cazul ambilor fundasi, aflati la ora actuala, alaturi de Mihalcea, pe lista ofertelor celor mai tentante prezentate de Dinamo pentru piata europeana.

Dupa rezolvarea dosarelor lui Kirita si Nastase, prioritatile sefilor s-au mutat mai nou asupra altor doua nume grele din lot: Bolohan si Florentin Petre. Primului îi expira contractul în vara lui 2003, în timp ce „Piticul” termina cu sase luni mai devreme. În conferinta de presa organizata duminica la hotelul „Sinaia”, unde „cîinii” sînt în cantonament, directorul sportiv Constantin Danilescu a admis ca, în cazul lui Bolohan, s-au si demarat primele discutii pentru reînnoirea contractului, desi, pîna la finalul celui actual, mai este înca un an si jumatate.

La rîndul sau, mijlocasul a declarat ca „nu ma grabesc sa semnez nimic. Oricum, n-am discutat concret pîna acum, dar, sa fiu sincer, la 25 de ani, as fi tentat mai degraba sa prind un angajament peste hotare. Mi-ar placea sa joc în Italia, însa e foarte greu de ajuns acolo. Daca nu se va putea sa rezolv nimic, o sa ramîn probabil la Dinamo, dar mai avem timp de gîndire”.

Florentin Petre mai este legat exact un an de alb-rosiii si, aflat foarte aproape de revenirea pe gazon, a început de ceva timp negocierile pentru prelungirea actelor. El este înclinat sa accepte propunerea clubului, dar, pentru moment, exista un mic impediment: Dinamo ar vrea o reînnoire pe un sezon si jumatate, iar Petre ar opta pentru doi ani. Tot în vara lui 2003 expira si contractele lui Stînga si Tîlvan, dar, în cazul lor, conducerea n-a facut, se pare, înca nici un pas, deoarece „olandezul” abia a venit la club în toamna, iar ex-sibianul tocmai a semnat un nou angajament pentru înca doua campionate.

Va fi un „caz Mihalcea”?

O problema foarte arzatoare pentru Dinamo tinde sa devina însa Mihalcea. Conform informatiilor oferite de oficialii „cîinilor”, atacantul termina socotelile cu liderul în vara acestui an! Teoretic, asta ar însemna ca, daca nu reuseste sa-l vînda foarte repede, golgeterul Diviziei A ar putea pleca gratis din Stefan cel Mare la finalul sezonului.

Numai ca, potrivit unui punct de vedere al FRF, documentele semnate înainte de 1 septembrie 2001 s-ar ghida dupa vechile prevederi regulamentare, ceea ce ar însemna ca Dinamo ar încasa macar o grila de pe urma atacantului. Sub acest aspect e posibil însa sa apara mari controverse în cazul unui transfer peste hotare efectuat la vara, cînd clubul strain care l-ar cumpara pe Mihalcea ar avea posibilitatea sa apeleze la arbitrajul forurilor internationale pentru lamurirea situatiei în sensul în care sa evite plata oricaror compensatii.

Un alt examen major pentru Dinamo se va ivi la un moment dat în cazul jucatorilor care îsi încheie calculele cu liderul în vara lui 2005. Este vorba despre nu mai putin de 11 nume, dintre care unele cu greutate, precum Tames, Pîrvu sau Sabin Ilie.
Sursa: www.prosport.ro