Vinul reduce riscul de cancer ovarian

Apropo.ro / 28.04.2004, 14:40
Vinul reduce riscul de cancer ovarian
Femeile care beau cîte doua pahare cu vin pe zi își reduc substanțial riscul de a se îmbolnavi de cancer ovarian, transmite AFP, citînd un studiu australian. Sudiul realizat de cercetatori de la Institutul de Cercetari Medicale din Queensland, la care au participat aproximativ

Femeile care beau cîte doua pahare cu vin pe zi își reduc substanțial riscul de a se îmbolnavi de cancer ovarian, transmite AFP, citînd un studiu australian.

Sudiul realizat de cercetatori de la Institutul de Cercetari Medicale din Queensland, la care au participat aproximativ 1.500 de femei, a demonstrat ca riscul de cancer ovarian este redus de consumul de alcool și ca vinul este cel mai eficient în acest sens.

Cercetatoarea Penny Webb a declarat ca un consum redus, de doua pahare pe zi, pare sa micșoreze riscul la jumatate, prin comparație cu femeile care nu consuma alcool. De asemenea, vinul roșu pare sa fie mai eficient decît cel alb.

Potrivit studiului, publicat în numarul din aprilie al revistei „Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention”, impactul alcoolului asupra hormonilor feminini ar putea fi explicația acestui efect. Prezența antioxidanților ar putea fi, de asemenea, un factor ce contribuie la rezistența la cancer.

Mediafax