Vioara lui George Enescu va răsuna în parcurile din București și prin satele din țară

De: Dragos Tanase / 28.09.2014, 10:00
Vioara lui George Enescu va răsuna în parcurile din București și prin satele din țară
Vioara Guarneri del Gesu, cea care i-a aparținut lui George Enescu, va pleca într-un turneu prin țară, pentru al treilea an consecutiv. Celebra vioară o să poposească pentru prima dată în parcurile bucureștene, după care va face opriri prin satele României.

„Pentru prima dată, în acest an, vioara lui Enescu o să răsune în parcurile bucureștene, în încercarea de a opri din plimbarea lor părinți, copii și bunici, de a le oferi o mostră de muzică de cea mai bună calitate și pentru a le trezi dorința de a o asculta apoi și în sala de concert”, anunță organizatorii evenimentului.

În parteneriat cu ARCUB și Primăria Municipiului București, în Capitală vor avea loc două recitaluri: pe 27 septembrie, ora 12.00, în Foișorul din Parcul Herăstrău și pe 28 septembrie, ora 12.00, în Foișorul din Parcul Cișmigiu.

Violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail vor fi protagoniștii celei de-a treia ediții a turneului național „Vioara lui George Enescu”, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media Radio România împreună cu Asociația Culturală Accendo, în perioada 27 septembrie-15 octombrie 2014.

Alături de cei doi artiști sunt invitați și patru elevi talentați, muzicieni ai liceelor de muzică din țară.