Violențele din Ucraina: doar 77 de morți și 577 de răniți?

Apropo.ro / 21.02.2014, 14:00
Violențele din Ucraina: doar 77 de morți și 577 de răniți?
Violențele din Ucraina care au avut loc între poliție și protestatarii antiguvernamentali s-au soldat cu 77 de morți și 577 de răniți în două zile, potrivit bilanțului oficial.

Ministerul polonez de Externe a anunțat, vineri, că negocierile pe tema crizei din Ucraina se vor relua la prânz, relatează AFP.

Președinția ucraineană a emis o declarație în care a anunțat că negocierile din cursul nopții cu liderii opoziției și reprezentanții UE și ai Rusiei au condus la un acord. Aceasta nu a oferit detalii despre acord, dar a afirmat că părțile vor semna un document la prânz (12.00 ora României).

Opoziția și miniștrii UE nu au confirmat până în prezent acest acord, iar surse diplomatice au declarat că negocierile au fost „foarte dificile”. Acestea s-au încheiat la ora 07.20, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski.

Miniștrii europeni au încercat să negocieze o înțelegere politică în Ucraina după violențele care au avut loc între poliție și protestatarii antiguvernamentali, soldate cu 77 de morți și 577 de răniți în două zile, potrivit bilanțului oficial.