Violet vibrant, culoarea anului 2014

De: Gabriela Voicu / 08.12.2013, 12:30
Violet vibrant, culoarea anului 2014
Compania Pantone Inc. a ales culoarea anului 2014 ca fiind "Radiant Orchid", o varianta vibranta de violet. Pentru 2013, culoarea anului a fost verde smarald.

Compania americană Pantone Inc. a ales culoarea anului 2014 ca fiind „Radiant Orchid”, o variantă vibrantă de violet. Aceasta va fi culoarea-vedetă în industria modei și în cea a designului de interior. Pentru 2013, culoarea anului a fost verde smarald.

Radiant Orchid este o nuanță tropicală, care contrastează puternic cu verdele smarald și reflectă tendințele actuale, potrivit declarațiilor lui Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Este un pic diferită, un pic excentrică și nu este o culoare primară. Violetul reprezintă o invitație la inovație, pentru că nuanțele cuprinse în paleta ei coloristică oferă oportunitatea de a face lucruri creative”, a mai spus aceasta, potrivit AP. 

Violet vibrant, culoarea anului 2014

Este nuanța potrivită pentru cultura pop a zilelor noastre: „Oamenii asociază purpuriul cu creativitatea și originalitatea – și acestea sunt foarte apreciate astăzi. Vedem cuvinte similare utilizate pentru a descrie tehnologii și produse considerate inovatoare și cu o abordare pe care nu ai mai încercat-o până acum”, a explicat Eiseman. 

Printre personalitățile care preferă să îmbrace piese vestimentare de culoare violet se numără și Michelle Obama, Prima Doamnă a Statelor Unite.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influența pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică și cea de divertisment, în colecțiile de artă de pe Glob, dar și în destinațiile de vacanță în vogă.