Violeta Beclea-Szekely alearga alaturi de DHL

Apropo.ro / 19.04.2006, 14:18
Violeta Beclea-Szekely alearga alaturi de DHL
Poți alerga și tu cu ei! Pentru ca DHL International România, cu sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Brașov, organizeaza cea de-a doua ediție a "Maratonului DHL Ștafeta Carpaților". Evenimentul, asociat pentru al doilea an consecutiv cu imaginea

Poți alerga și tu cu ei! Pentru ca DHL International România, cu sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Brașov, organizeaza cea de-a doua ediție a „Maratonului DHL Ștafeta Carpaților”. Evenimentul, asociat pentru al doilea an consecutiv cu imaginea Violetei Beclea-Szekely, vice-campioana olimpica, vice-campioana mondiala și campioana europeana de atletism, se va desfașura pe data de 24 iunie la Poiana Brașov are ca misiune strângerea de fonduri în scopuri caritabile dar și promovarea ideii de sport, mișcare, spirit de echipa, buna dispoziție.

Cine poate participa? Desigur, publicul larg, iubitor de mișcare, dar și mediul de afaceri, companiile fiind invitate fie sa se înscrie prin echipe proprii, fie sa acorde sponsorizari altor echipe. În egala masura, competiția va reuni reprezentanții DHL International din întrega lume, precum și jurnaliști din presa centrala și locala.

La prima sa ediție, evenimentul a adunat un total de 362 de participanți: 60 de echipe din 10 țari, reprezentând 31 de companii autohtone sau internaționale, și 20 de participanți full-marathon. Suma de 7.800 de Euro strânsa în urma maratonului a fost donata Fundației Hospice Casa Speranței, Asociației Noi Orizonturi – Familia și Fundației Light into Europe.

Misiunea din acest an se se va îndrepta din nou spre Asociația Noi Orizonturi – Familia care se va ocupa de reabilitarea și echiparea centrelor de copii ale Asociației pentru Logopezi din România.

Pe parcursul unui an, fiecare centru are în grija aproximativ 150 de copii, costurile pentru renovarea unui centru ridicându-se la aproximativ 3.000 Euro. Scopul maratonului este acela de a face posibila renovarea tuturor celor 8 centre ale Asociației.

Reluând regulamentul din 2005, „Maratonul DHL Ștafeta Carpaților” se va desfașura pe traseul Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, formele alternative de participare fiind echipe-ștafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Vârsta minima de participare este 14 ani pentru membrii echipelor și 18 ani pentru cei care concureaza individual. Participanții pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau pe întregul traseu (42 km).

Cei care doresc sa se înscrie sunt invitați sa acceseze website-ul www.maratondhl.ro în perioada 24 aprilie – 2 iunie pentru completarea formularului de înscriere, taxa de participare fiind de 15 Euro pentru persoane fizice și 20 Euro pentru persoane juridice (valabila pâna la data de 22 mai). În același timp, companiile pot face donații suplimentare pentru atingerea sumei de 24.000 Euro necesara modernizarii celor 8 centre (3.000 Euro/ centru).

oscar saksa
Tags: