Viorel Catarama, cercetat pentru înșelaciune in cazul Safi Invest

Apropo.ro / 20.11.2006, 21:06
Viorel Catarama, cercetat pentru înșelaciune in cazul Safi Invest
Fostul președinte al societații Safi Invest, Viorel Catarama, va fi cercetat pentru înșelaciune cu consecințe deosebit de grave prin fraudarea fondului, dupa ce magistrații Judecatoriei Sectorului 1 au desființat soluția de neîncepere a urmaririi

Fostul președinte al societații Safi Invest, Viorel Catarama, va fi cercetat pentru înșelaciune cu consecințe deosebit de grave prin fraudarea fondului, dupa ce magistrații Judecatoriei Sectorului 1 au desființat soluția de neîncepere a urmaririi penale data de procurori.

Magistrații au desființat în parte soluția de neîncepere a urmaririi penale data de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 în dosarul nr. 26/P/2006, în 8 august 2003, cu privire la Viorel Catarama. În aceasta cauza, el era acuzat ca, în calitate de președinte al SC Safi Invest SA, prin lansarea unui prospect de emisiune autorizat de Comisia Naționala a Valorilor Mobiliare (CNVM), prin decizia nr. 1089/13.08.1996, a prezentat ca reala o situație neadevarata și a creat prejudicii investitorilor fondului care erau parteneri de contract.

Dosarul 26/P/2006 a fost constituit la Parchetul instanței supreme dupa ce, în 1999, Judecatoria Sectorului 1 a constatat ca nu au fost cuprinse în dosarul nr. 140/P/1997 – actul principal de sesizare cu privire la activitatea Safi – 450 de plângeri formulate de investitorii Safi împotriva lui George Marius Danielescu, precum și 1.796 de cereri de constituire de parți civile formulate de persoanele pagubite.

Mediafax