Viorel Lis, suspect de Alzheimer

Apropo.ro / 05.11.2013, 19:30
Viorel Lis, suspect de Alzheimer
Viorel Lis, fostul edil al Bucureștiului, are probleme cu memoria, leziuni pe creier și ar putea rămâne paralizat. Oana Lis îl susține și mai mult....

După o serie de investigații, medicii i-au spus Oanei Lis, soția lui Viorel Lis, că acesta este pasibil de demență. Fostul edil, 69 de ani, are leziuni pe creier și riscă oricând să rămână paralizat.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

E un subiect delicat pentru mine. Nu am vrut să vorbesc despre boala lui. Nu cred că o să sune nimeni să întrebe ce face și cum se simte. Era un om puternic. Toată treaba asta se întâmplă din februarie, dar abia acum s-a depistat ce are„, a spus Oana, 34 de ani, în emisiunea La Măruță.

E foarte trist, nu aș fi crezut niciodată. Lumea zicea că e bătrân, că trebuia să mă aștept, avea diabet. E ca un copil. Alaltăieri își dădea cu apă de gură pe cap, credea că e spirt”, a spus ea.

Deși starea soțului ei este una îngrijorătoare, Oana nici nu se gândește la varianta de a-l interna pe Viorel într-un azil.

Doamne ferește, nici nu mă gândesc! Exclud așa ceva, nici moartă nu l-aș duce pe Viorel într-un astfel de loc. El este viața mea, nu mi-a trecut niciodată prin cap să-i fac una ca asta. Oricum, acum este pe tratament. Are momente când nu știe cine sunt, dar și momente de luciditate, dar când e lucid îl doare capul. Când am treburi prin oraș, stă singur. Refuză ajutor specializat, dar e OK, nu stau niciodată plecată mult timp, plus că îl sun mereu„, a declarat Oana Lis