Viorel Tanase a fost ales presedinte al Consiliului Jucatorilor

Apropo.ro / 30.03.2004, 10:54
Viorel Tanase a fost ales presedinte al Consiliului Jucatorilor
Jucatorul echipei FC Argeș a fost ales, luni, în cadrul Adunarii Generale a Asociației Fotbaliștilor Români (AFR), desfașurata la Casa Fotbalului, președinte al Consiliului Jucatorilor din cadrul acestui sindicat.  Vicepreședinți ai Consiliului

Jucatorul echipei FC Argeș a fost ales, luni, în cadrul Adunarii Generale a Asociației Fotbaliștilor Români (AFR), desfașurata la Casa Fotbalului, președinte al Consiliului Jucatorilor din cadrul acestui sindicat.

 Vicepreședinți ai Consiliului Jucatorilor au fost numiți, tot prin vot, Florentin Petre (Dinamo) și Nicolae Stanciu (FC Oradea), care vor fi reprezentanți ai Diviziei A.

De asemenea, a fost desemnat un vicepreședinte din Divizia B, Ion Vladoiu (UTA Arad), și unul de la Divizia C, Ilie Stegaru (Petrolul Bolintin).  

Din Consiliul Jucatorilor mai fac parte, din Divizia A, Petre Marin și Gabriel Caramarin (FC Național), Claudiu Niculescu și Cristian Munteanu (Dinamo) și Narcis Raducan (FCM Bacau).

  Consiliul Jucatorilor va totaliza 15 membri, dintre care opt reprezentanți ai echipelor de Divizia A, patru ai echipelor de Divizia B și trei de la formațiile din Divizia C, mandatul acestora urmînd sa aiba o durata de un an. 

 La Adunarea Generala au fost prezenți, în calitate de invitați, președintele FRF, Mircea Sandu, președintele CCA, Ion Craciunescu și Viorel Cojocaru, din cadrul Școlii Federale de Antrenori. Secretarul general al AFR, Dumitru Vișan, spune ca la adunare a fost invitat și președintele AFAN, însa Alex Radulescu nu a dat curs invitației.

De asemenea, au mai fost prezenți fostul președinte al Consiliului Jucatorilor, Dan Petrescu, președintele de onoare al AFR, Nicolae Dobrin și impresarul Victor Becali.

La începutul întîlnirii s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Vasile Sotir – „parintele ideii de sindicat al fotbaliștilor în România”.

Președintele AFR, Nicu Gheara, a declarat ca, în scurt, timp, asociația pe care o conduce va ajunge la nivelul sindicatelor din țarile vestice. „Ne bucura foarte mult ca într-un an de zile am reușit sa facem mai multe ca alții”, a spus Gheara.

Președintele FRF, Mircea Sandu, este de parere ca jucatorii trebuie sa ofere credibilitate fotbalului românesc. „Primii vinovați, daca nu sesizați ceea ce se întîmpla, sînteți dumneavoastra. Oricum, trebuie facut un pas și în sensul dialogului cu AFAN-ul și trebuie sa se gaseasca o soluție comuna în vederea protejarii jucatorilor de fotbal”, a precizat Mircea Sandu.

Președintele CCA, Ion Craciunescu, a adresat jucatorilor o invitație la fair-play și respect. „Am vazut ca în ultima vreme cele mai frecvente practici sînt lovirea cu cotul și atacul din spate. Trebuie sa va gîndiți ca și adversarul își cîștiga banii din fotbal și are nevoie de resurse pentru toata viața. Trebuie sa înceteze comportamentul și declarațiile la adresa arbitrilor. Deciziile luate de un arbitru trebuie respectate, adica trebuie sa existe un respect reciproc”, a menționat Craciunescu.

Dumitru Vișan a prezentat o scrisoare din partea președintelui FIFPro, Gordon Taylor, în care acesta i-a felicitat pentru succesul înregistrat și a spus ca are încredere ca AFR va avea un viitor frumos.

„FIFpro propune ca întîlnirile dintre AFR și AFAN sa se desfașoare periodic în prezența unei persoane independente, de preferința un fost mare jucator internațional, cum ar fi Gheorghe Popescu”, a spus Vișan

La AG a AFR au fost prezenți reprezentanți a 13 cluburi din Divizia A, lipsind fotbaliști de la gruparile Universitatea Craiova și FC Brașov. De asemenea, au fost prezenți jucatorii echipei Galatasaray, Ovidiu Petre și Florin Bratu, Razvan Raț și Ciprian Marica de la Șahtior Donețk, Eugen Trica de la Litex Loveci

În cadrul AG a fost aprobat raportul de activitate al AFR, bilanțul pe anul 2003, raportul Comisiei de Cenzori, dar și proiectul de buget pe 2004. În acest proiect se prevede ca membrii AFR sa plateasca o cotizație, urmînd ca o alta suma sa revina din sponsorizarea oferita de Nicu Gheara.

De asemenea, a fost aprobat un protocol de colaborare între AFR și Asociația Antrenorilor de Fotbal din România (AAFR).

Mediafax