Virgil Ianțu – „Ce bine că ești”, varianta swing (cover Nicu Alifantis)

Apropo.ro / 18.10.2013, 15:30
Virgil Ianțu -
Virgil Ianțu ne prezintă varianta swing a celebrei piese "Ce bine că ești" a lui Nicu Alifantis. Vezi cum sună!

Virgil Ianțu este pe val cu noua abordare muzicală. La fel ca și Robin Williams cu noua lui piesă „Gop gentle”, Virgil Ianțu a înregistrat varianta swing a piesei lui Nicu Alifantis „Ce bine că ești”. Am spune că este o abordare îndrăzneață dacă ținem cont de trendurile actuale și stilurile difuzate la posturile de radio.

Piesa face parte dintr-un nou proiect pe care Virgil Ianțu îl încearcă și în care oferă unor melodii autohtone o reinterpretare swing alături de formația sa. Albumul „Ieri și azi” este de fapt o colecție de piese românești reinterpretate de Virgil, un amestec armonios de swing, jazz, soul și big band, atent reorchestrate sub îndrumarea lui George Natsis.

 

 

Despre idee…muzica românească. Există muzică frumoasă românească, gata scrisaă pentru a fi cântată și a fost cântată. Am început cu trecutul și am ajuns iîn prezent. Reorchestrațiile și interpretarea au, din punctul meu de vedere, haz, iar dorința mea este să ne bucurăm de piese românești apărute în perioade diferite, pe care le iubim, dar care poate că ne lipsesc în ultima vreme„, declară artistul Virgil Ianțu.