Virgil Ianţu, din ce în ce mai actor!

De: Nicoleta Nicolae / 16.11.2012, 10:55
Virgil Ianţu, din ce în ce mai actor!
Se ştie că înainte de a deveni cunoscut ca om de televiziune, Virgil Ianţu s-a remarcat în muzică.

Aşa că îşi împarte timpul între familie, „milioanele” de la Kanal D, muzica şi teatrul, cu care colaborează de aproape 14 ani. Mai mult, la îndrumarea prietenului său Nicu Alifantis, Virgil se gândeşte serios să dea la institut.

– Ştiu că te-ai ocupat de „aranjamentele vocale” din piesa „Nevestele vesele din Windsor”. Ce înseamnă mai exact asta?
Această piesă a fost pusă în scenă de Alexandru Tocilescu, ca un musical. Muzica este scrisă de Nicu Alifantis, iar eu am îmbrăcat armonic ce a scris Nicu, realizând aranjamente pe voci pentru actorii ce urmau să joace. Pe lângă asta, a fost vorba şi despre o muncă directă cu actorii, unii dintre ei fără experienţă muzicală. A fost o muncă ce a durat un an, dar onoarea şi bucuria de a lucra cu actorii, cu Nicu Alifantis, cu care am avut mai multe colaborări de acest gen, dar şi cu Alexandru Tocilescu au fost cu totul speciale.

Virgil Iantu

– Cine a venit cu propunerea?
Propunerea a venit din partea lui Nicu Alifantis. Facem de ceva de timp acest lucru şi deja ne cunoaştem profesional foarte bine. Alexandru Tocilescu îmi cunoaştea munca, aşa ca totul avea să devină o colaborare foarte frumoasă.

– Eşti la prima colaborare cu Teatrul Metropolis?
Colaborez muzical de 14 ani cu teatrul, am avut şi vreo două roluri în care spuneam tot atâtea vorbe, dar cântam mult mai mult. Cu teatrul Metropolis sunt la prima colaborare.

– De ce ai recomanda această piesă?
Aş recomanda-o pentru că e pusă în scenă de Tocilescu. Orice piesă regizată de Toca e specială. Muzica e specială, se cântă live, iar prezenţa unor actori importanţi ai teatrului românesc este încă un motiv să vezi macar o dată această piesă.

Virgil Iantu

– Iţi mai aminteşti când ai mers pentru prima oară la teatru?
Prima oară am fost la Teatrul Naţional din Timişoara la piesa „Cartea lui Iovita” cu Florin Piersic, dacă nu greşesc, iar de atunci am mers aproape în fiecare săptămână la teatru.

– Preferi teatrul, filmului?
E vorba de stare şi de moment. Nu le pot pune în balanţă, dar îmi place foarte mult teatrul. Nicu Alifantis mă bate la cap să dau la institut. Cum ar fi? Nu ştiu. Mă mai gândesc…

Nicoleta Nicolae