Virgil Ianţu – ”La noi apar fete în loc să apară voci şi talente”

Apropo.ro / 28.04.2008, 00:00
Virgil Ianţu - ”La noi apar fete în loc să apară voci şi talente”
Mai e puţin şi se termină şi cea de-a doua ediţie Megastar. Pe 10 mai, o să auzim ultimele cîntece şi o să aflăm şi care concurent a fost cel mai bun. După atîtea emisiuni, Virgil Ianţu, ironicul jurat, poate să facă o radiografie a acestui concurs. ”Din păcate, noi nu avem modele şi se simte. Şi, tot din păcate, tot ce e vizibil în mass media pare şi foarte facil pentru tînăra generaţie”.
– Cîte talente reale ai văzut pînă acum la Megastar?
Au fost copii talentaţi în seria trecută: Cristina, Alexa. Cît despre Cătălin, iniţial nu credeam că va avea şanse, dar a evoluat foarte bine şi într-adevăr a meritat să cîştige! Nu pot să fac o comparaţie între concurenţii din ediţia trecută şi cei din această ediţie. Dar pot să remarc vocea foarte bună a lui Florin, calităţile actoriceşti ale Oanei, vocea bună, cu potenţial, a Alexandrei.
– E posibil ca juriul să rateze un talent adevărat din diverse motive?
Da, e posibil să ratăm mulţi copii talentaţi care nu vin la casting. Sînt unii care nu au ştiut că există preselecţii în oraşul lor. Dacă se întîmplă să mai facem un casting în ţară, îi sfătuiesc şi pe cei care ezită să vină. E un show de divertisment şi, fiind vizibil pentru mai multă lume, devine uşor să fie descoperiţi.
– Ce îţi reproşezi în acest concurs?
Eu nu îmi reproşez absolut nimic! Am primit o mulţime de informaţii. Spre exemplu, am înţeles ce ştiu despre muzică oamenii de vîrsta celor care vin la concurs şi cum cred ei că se face treaba asta. Am învăţat că se află departe de acest fenomen, dar nu e vina lor, e vina lipsei de modele, lipsa informaţiilor. La noi, tot ce e vizibil este facil. La noi apar fete în loc să apară voci şi talente. Se lucrează mai mult pe imagine şi cam atît! Sînt puţine cazuri în care imaginea e susţinută de talent.
– A existat vreo sîmbătă seara în care ai fost pur şi simplu rău cu intenţie?
Nu, eu nu sînt rău! Oamenii privesc lucrurile din fotoliul de acasă şi se întreabă de ce vorbesc aşa cu cei din concurs. Folosesc ironia tocmai pentru a îmbrăca un pic mai plăcut şi mai nostim toate indicaţiile tehnice. Dacă vrei să faci meseria asta, nu poţi doar să apari pe scenă şi să zici cîteva vorbe, în cel mai fericit caz cîntate cît de cît. Concurenţii trebuie să fie pregătiţi şi să se bucure că li se întîmplă asta acum. Ce ar vrea oamenii? Să le zic tuturor: ”Bravo, eşti foarte bun!” sau ”Bravo, ai cîntat bine?!” Nu pot! Mulţi meritau mai puţin decît le-am dat. Eu sînt obiectiv, nu am nimic cu nimeni! Dacă aţi urmărit ”Megastar”, aţi văzut că unii concurenţi au luat de la mine 9 sau 10, în funcţie de prestaţia de pe scenă.
Fetiţa lui e fan Aura Urziceanu

– Fetiţa ta ce îţi spune referitor la emisiune?
Ea se bucură cînd mă vede la televizor! Ştie imnul ”Megastar”, cîntă, dansează. Are 3 ani şi merge la grădiniţă de la 2 ani.
– Şi ţi-a moştenit talentul muzical.
Slavă Domnului că da! Are ureche foarte bună!
– O iei cu tine pe platouri?
Am mai făcut vizite cu ea la Megastar. Vrea să vadă lumini, decoruri, vrea să o mai vadă pe doamna Urziceanu.
– Pe tine te putem vedea cîntînd pe undeva?
M-aţi mai văzut şi la aniversarea de 10 ani a Prima TV. De curînd, am ajuns la Timişoara, unde mi s-a făcut o mare onoare. Doamna Urziceanu are recital şi m-a invitat să cînt alături de ea, într-un duet.
– Ce vei face după ce se termină Megastar? 
Încă nu ştiu!
 
Megastar
sîmbătă, 20.00, Prima TV