Virgil Ianţu ne povesteşte despre emoţii, în prima sa carte pentru copii

De: Alexandra Necsoiu / 04.05.2017, 13:08
Virgil Ianţu ne povesteşte despre emoţii, în prima sa carte pentru copii
Copiii spun... emoţiile sunt bune, debutul editorial al bine-cunoscutului entertainer şi prezentator TV Virgil Ianţu va apărea în curând la Editura Pandora M. După cursurile de dezvoltare personală pentru cei mici – „Copiii spun... un curs ca o joacă” – şi seria online „Copiii spun... cu Virgil Ianţu”, acesta pregăteşte prima sa carte pentru pici, în care vom afla ce putem face cu emoţiile.

„Copiii sunt inestimabili în vieţile noastre. Şi cel mai adesea ne confruntăm cu tot felul de probleme în comunicarea cu ei. Încrederea în sine şi inteligenţa emoţională se consolidează de la vârste fragede şi este foarte important modul în care cei mici percep relaţia lor nu numai cu părinţii, ci şi cu ceilalţi. Aceasta este şi miza cărţii…”, spune Virgil Ianţu despre primul său volum Copiii spun… emoţiile sunt bune.

Cartea va apărea peste aproximativ o lună în colecţia PanDA a Editurii Pandora M (Grupul Editorial TREI). Aceasta se adresează copiilor de 7-9 ani şi îşi propune să-i ajute să capete încredere în sine, să se prezinte în public şi să afle că emoţiile sunt bune. Cu frumoasele ilustraţii ale Irinei Maria Iliescu, şi beneficiind de girul unui psiholog de copii, cartea se adresează atât părinţilor care doresc să-i ajute pe cei mici să-şi învingă timiditatea, şi/sau să construiască o mai bună relaţie cu copii lor.

Cei mici vor afla cum se transformă frica de eşec în emoţie pozitivă, cum scăpăm de vocea aceea mică şi enervantă, care ne spune că n-o să reuşim ceva şi în special cum ne pregătim pentru a dărui celorlalţi trăiri autentice, intense, pozitive. Copiii spun… emoţiile sunt bune este o poveste în care se vor regăsi toţi cei care au avut de-a face la un moment dat cu teama de a sta în faţa unui public mai mare sau mai mic… şi l-au cucerit!

După ce a creat atelierul de dezvoltare personală Copiii spun – un curs ca o joacă, şi recenta serie online de pastile de „înţelepciune copilărească” cu aproximativ acelaşi nume, acest prim volum vine natural pentru Virgil. Cele trei filoane ale proiectului Copiii spun sunt dezvoltate împreună cu Romanian Artists Agency, alături de care autorul pregăteşte noi proiecte pentru cei mici.

Editura Pandora M înfiinţată în anul 1995, se concentrează pe selecţia celor mai interesanţi autori şi comunicarea titlurilor lor. Prin efortul ei de a impune literatura de calitate Pandora M susţine şi îmbogăţeşte oferta culturală românească. PanDA, deşi este cea mai nouă dintre colecţiile Pandora M, se bucură deja de confirmarea micilor cititori, care  s-au îndrăgostit de primele volume din seriile Oli, Elmer, Mog, Max şi Pom Pom, de Arthur cel supărăcios, de Millie cea cocheta şi de simpaticul Brotac. Selecţia PanDA este diferită de celelalte colecţii de pe piaţa editorială românească prin aceea că fiecare titlu este combinaţia ideală de text şi ilustraţie, pentru că am avut grijă să căutăm cei mai talentaţi ilustratori şi cele mai frumoase texte.