Virgil Ianţu: Pentru mine, muzica nu este o întâmplare, a fost şi este un mod de viaţă”

De: Nicoleta Nicolae / 17.06.2015, 19:00
Virgil Ianţu: Pentru mine, muzica nu este o întâmplare, a fost şi este un mod de viaţă
Cântăreţul Virgil Ianţu, care, vineri, va susţine un concert simfonic în deschiderea celei de-a zecea ediţii a Bucharest Music Film Festival (BMFF), a declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că muzica nu a fost o întâmplare în viaţa sa, ci reprezintă "un mod de viaţă".

Virgil Ianţu este cunoscut publicului larg mai ales pentru emisiunile TV pe care le-a prezentat de-a lungul timpului şi mai puţin pentru cariera muzicală. Despre perioada în care a lucrat în televiziune, Virgil Ianţu spune că este „o întâmplare foarte fericită” din viaţa sa, din care a învăţat foarte multe. Nu neagă că i-ar plăcea să se reîntoarcă pe micile ecrane şi mărturiseşte că, odată ce va primi o propunere potrivită, nu va ezita să o accepte. Cu toate acestea, pare că muzica este partea importantă a carierei sale, artistul declarând în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX că „muzica a fost şi este încă un mod de viaţă”.

Reîntors la „prima dragoste”, Virgil Ianţu va susţine un concert simfonic alături de Bucharest Jazz Orchestra şi Orchestra Română de Tineret, dirijate de Andrei Tudor, sub direcţia muzicală a lui Sebastian Burneci, vineri, de la ora 20.00, în deschiderea celei de-a zecea ediţii a Bucharest Music Film Festival (BMFF), care se va desfăşura în perioada 19 – 28 iunie.

În interviul acordat MEDIAFAX, cântăreţul vorbeşte despre acest concert, dar povesteşte şi întâmplări din show-urile pe care le-a susţinut prin ţară, pentru a-şi promova albumul „Ieri şi azi”, primul material discografic înregistrat de acesta, constând într-o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite.

Vezi mai mult aici!