Virgil Ianţu revine în muzică

De: Cătălina Matei / 03.11.2013, 07:00
Virgil Ianţu revine în muzică
Se pare că 2013 este anul unei schimbări importante în viaţa fostului prezentator TV, care a decis să revină la prima dragoste: muzica. Astfel, Virgil Ianţu a lansat single-ul ”Ce bine că eşti”.

Virgil Ianţu tocmai a single-ul „Ce bine că eşti”, piesă ce prefigurează viitorul album al artistului, „Ieri şi azi”. Melodia este o piesă consacrată de Nicu Alifantis, iar acum Virgil o reorchestrează într-o versiune jazz/swing, numai bună pentru o toamnă melancolică.

Despre single Virgil a declarat:

„Primul single reprezintă o piesă la care ţin foarte mult. Este scrisă şi cântată în original de un om la care ţin enorm, care m-a ajutat în viaţă şi care a bucurat multe suflete de-a lungul timpului, inclusiv pe al meu. Având în vedere că nu a auzit piesă în această nouă variantă, sper că atunci când o va ascultă, un mic zâmbet să ajungă şi acolo în sufletul lui, mai ales că în acest moment, are mare nevoie de el.”

Ideea viitorului album a venit natural, Virgil fiind un avid ascultător de muzică românească.

„Există muzică frumoasă românească, gata scrisă pentru a fi cântată şi a fost cântată. Am început cu trecutul şi am ajuns în prezent. Reorchestraţiile şi interpretarea au, din punctul meu de vedere, haz, iar dorinţa mea este să ne bucurăm de piese româneşti apărute în perioade diferite, pe care le iubim, dar care poate că ne lipsesc în ultima vreme”, a declarat vedeta.

Albumul „Ieri şi azi” este de fapt o colecţie de piese româneşti reinterpretate de Virgil, un amestec armonios de swing, jazz, soul şi big band, atent reorchestrate sub îndrumarea lui George Natsis care a înţeles perfect ce doreşte artistul de la acest material.

Ascultă single-ul aici.