Virgil Ianţu: „Românii au foarte multe pretenţii fără a face nimic. Uită repede şi se lasă manipulaţi foarte uşor“

De: Cristiana Trifu / 04.05.2018, 10:20
Virgil Ianţu: „Românii au foarte multe pretenţii fără a face nimic. Uită repede şi se lasă manipulaţi foarte uşor“
Virgil Ianţu prezintă, în prezent, emisiunea de cultură generală „Câştigă România“, difuzată de luni până joi, de la ora 20.00, la TVR 2

Prezentatorul a făcut o radiografie a societăţii noastre şi a dezvăluit câteva adevăruri dureroase.

Ce iubeşti şi ce îţi displace cel mai mult la la ţara ta? 

„Iubesc la România liniştea. Dacă ne uităm la celelalte ţări, o să vedem că nu e pacea şi siguranţa de la noi, şi aici mă refer conflictele existente la nivel internaţional şi la teama de terorism. Pe de altă parte, am avut o mare dezamagire atunci când am observat că cei care ar fi trebuit să se activeze pentru a schimba ceva nu au făcut-o, preferând să stea acasă. Nu-mi place că oamenii nu-şi asumă datoria de cetăţean şi că avem foarte multe pretenţii fără a face nimic. Nu-mi place că uităm foarte repede, că ne lăsăm manipulaţi foarte uşor – asta din lipsa de educaţie, şi avem prea multă răbdare”, a declarat Virgil Ianţu într-un interviu pentru adevarul.

„Noi suntem într-un moment îngrozitor de prost, normal că trebuie să crezi că o să scăpăm de perioada asta şi de oamenii care nu au scrupule, nu respectă legi, ba mai mult, concep legi doar pentru ei. Eu nu pot să mă las condus aşa, nu pot să suport asta orice s-ar întâmpla. Şi nu vreau ca eu şi fata mea să trăim într-o ţară în care se întâmplă aşa ceva. De asta, nu vreau să plec, vreau să schimb lucrurile şi insist să le schimb atât cât pot eu.”