Virtualizarea o cale pentru 2006

Apropo.ro / 04.11.2005, 15:00
Virtualizarea o cale pentru 2006
Red Hat Inc. a anuntat ca viitoarea versiune Red Hat Enterprise Linux, programata pentru sfarsitul anului 2006, va include o capacitate de virtualizare server, integrata in sistemul de operare. Dezvoltarea tehnologiilor de virtualizare a fost detaliata de Brian Stevens, noul chief

Red Hat Inc. a anuntat ca viitoarea versiune Red Hat Enterprise Linux, programata pentru sfarsitul anului 2006, va include o capacitate de virtualizare server, integrata in sistemul de operare.

Dezvoltarea tehnologiilor de virtualizare a fost detaliata de Brian Stevens, noul chief technology officer al Red Hat, si de Timothy Yeaton, senior vice presedinte pentru marketing, care au prezentat la Londra viziunea companiei pentru urmatorii doi ani.

Red Hat va continua sa lucreze la virtualizare impreuna cu comunitatea Xen, proiectul open-source de la Univeristy of Cambridge Computer Laboratory din Anglia.

Efortul central de dezvoltare al Red Hat se va concentra pe reducerea costurilor infrastructurii IT, prin dezvoltarea unui sistem de operare care sa ofere securitate si management de stocare impreuna cu un management de platforma, a spus Yeaton.

Desi Red Hat a oferit putine detalii despre planul sau de virtualizare, compania va include Versiunea 3 a Xen in viitorul sau produs Red Hat Enterprise Linux 5, asteptat candva in 2006.

Dar cea mai interesanta parte a planului Red Hat de virtualizare o vor constitui uneltele de load-balancing si workload automatizat, care vor fi dezvoltate pentru a profita de capacitatile de virtualizare ale Xen. Acel software va pune compania Red Hat in competitie cu distribuitori de sisteme proprietate, precum Microsoft Corp. si VMware. Dar ar putea pune compania si in concurenta cu partenerul sau Linux, IBM.

Red Hat s-a fixat pe oportunitatile de management si doreste sa aiba versiuni open-source ale software-lor de management de nivel ridicat.

Deoarece companiile cresc numarul serverelor utilizate, costurile lor cresc de asemenea, indiferent daca utilizeaza Windows, Unix sau Linux.

Red Hat va lucra si pentru a imbuntati calitatea si viteza proiectelor de dezvoltare software prin eficientizarea uneltelor si proceselor open-source. Compania va face acest lucru prin continuarea investitiilor in unelte open-source precum Eclipse, SystemTAP si Frysc, alaturi de pregatirea dezvoltatorilor de aplicatii comerciale.

Sursa: www.computerworld.com, preluat de SmartNews.