Virus care se joaca cu victimele

Apropo.ro / 17.01.2005, 14:00
Virus care se joaca cu victimele
Un virus care joaca jocul video Tetris cu victimele sale in incercarea de a contamina retelele, a infectat un numar mic de PC-uri, afirma firma Sophos. Virusul cunoscut sub numele de Cellery.A foloseste o versiune a jocului video rusesc pentru a atrage victimele. In timp ce utilizatorii

Un virus care joaca jocul video Tetris cu victimele sale in incercarea de a contamina retelele, a infectat un numar mic de PC-uri, afirma firma Sophos.

Virusul cunoscut sub numele de Cellery.A foloseste o versiune a jocului video rusesc pentru a atrage victimele. In timp ce utilizatorii joaca Tetris, virusul incearca sa se raspandeasca pe hard drive-urile retelei si alte sisteme accesibile din reteaua unei companii care foloseste sistemul de operare Microsoft Windows, afirma Sophos.

Jocurile reprezinta o metoda neobisnuita de a raspandi coduri malitioase. Acum patru ani un alt vierme Tetris incerca sa se raspandeasca folosind jocul.

Sophos nu a mentionat Tetris-ul anterior in raport, astfel nu se stie daca cele doua programe sunt similare.

Primul virus de calculator care incerca sa infecteze un sistem a fost legat tot de un joc. Programul Pervade a fost creat in 1975 de catre John Walker – care ulterior a fondat Autodesk – pentru a distribui jocul „Animal” prin sistemele UNIVAC. Virusul se raspandea prin fisiere, transferandu-se prin sistem pe benzi magnetice

Sursa: www.news.com, preluat de SmartNews.