Virus ce pretinde a fi MSN Messenger beta

Apropo.ro / 04.01.2006, 12:44
Virus ce pretinde a fi MSN Messenger beta
O variatie a virusului instant messanging Virkel a circulat printre utilizatorii MSN pozand intr-o versiune beta a MSN Messenger 8, potrivit companiei F-Secure Corp. Virusul utilizeaza clientul MSN Messenger pentru a trimite link-uri de download tuturor contactelor unui utilizator

O variatie a virusului instant messanging Virkel a circulat printre utilizatorii MSN pozand intr-o versiune beta a MSN Messenger 8, potrivit companiei F-Secure Corp.

Virusul utilizeaza clientul MSN Messenger pentru a trimite link-uri de download tuturor contactelor unui utilizator infectat si conecteaza PC-ul infectat la un al doilea server „botnet”, care ar putea fi apoi utilizat pentru a instala software neautorizate pe computer.

Victimele sunt infectate daca instaleaza fisierul BETA8WEBINSTALL.EXE distribuit prin aceste link-uri de download, potrivit F-Secure.

„Nu exista nici o versiune MSN Messenger 8 inca. Oricum nu in versiune beta publica”, a scris Mikko Hypponen, chief research officer al F-Secure, intr-un blog al companiei.

Totusi, Microsoft a lansat o versiune beta a viitorului sau client instant messaging pentru un numar selectat de utilizatori, dar software-ul nu este denumit MSN Messenger 8. Versiunea beta a software-ului, numita Windows Live Messenger, a fost lansata pe 12 decembrie.

„Comunitatea antivirus urmareste in prezent o amenintare care pozeaza in ´MSN Messenger 8 Working Beta´ care s-ar putea raspandi via MSN Messenger”, potrivit purtatorului de cuvant al Microsoft. „Recomandam puternic tuturor utilizatorilor sa nu descarce nici o versiune beta de pe alte site-uri decat cele certificate de Microsoft/MSN deoarece nu putem garanta autenticitatea fisierelor”.

Mediafax