Virusul Ebola! Tot ce trebuie să știi despre virusul Ebola

De: Dragos Tanase / 12.08.2014, 15:00
Virusul Ebola! Tot ce trebuie să știi despre virusul Ebola
Infecția cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne și externe, dureri și iritații. Specialiștii ne informează cum se transmite virusul extrem de periculos, ce trebuie făcut în acest caz și ce persoane se află în cel mai mare pericol.

Simptomele virusului Ebola

Temperatura ridicată, dureri de cap și un gât iritat sunt primele semne că virusul Ebola intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar și lăsând în același timp impresia că este vorba de o răceală banală.

Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroșesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură și alte orificii, scrie dailymail.co.uk.

Virusul distruge aceleași celule ca și cele țintite de HIV, deși infecția cu Ebola este mai agresivă, eliminând celulele din sistemului imunitar aflate în formare.

Perioada de incubare – intervalul dintre momentul infectării și momentul în care primele simptome se prezintă – este cuprinsă între două și 21 de zile, crescând riscul extinderii bolii.

Atenție, virusul are o rată de deces de 90% și este extrem de contagios!

Preotul spaniol infectat cu Ebola în Liberia și repatriat recent a decedat, a anunțat marți presa spaniolă, citată de site-ul TheLocal.es. Miguel Pajares, în vârstă de 75 de ani, a fost repatriat în Spania la 7 august.

Preotului i s-a administrat medicamentul experimental ZMapp la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, însă nu a răspuns la tratament și a decedat, au precizat pentru The Local autoritățile sanitare din Madrid.

 Miguel Pajares

Același medicament le-a fost administrat și celor doi americani infectați cu Ebola și tratați într-un spital din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, dar cu rezultate pozitive până în prezent.

Potrivit ultimului bilanț anunțat luni de OMS, epidemia de Ebola a provocat deja moartea a 1.013 persoane din 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), în special în Guineea, Liberia și Sierra Leone, câteva cazuri fiind înregistrate și în Nigeria.

Citeștemai mutle detalii despre virusul Ebola, pe mediafax.ro