Virusul Gigger inainteaza

Apropo.ro / 18.01.2002, 15:13
Virusul Gigger inainteaza
Un nou vierme de calculator deghizat intr-un update software de la Microsoft Corp. are capacitatea de a sterge toate fisierele de pe hard drive-ul unui calculator infectat, insa pana in prezent, acesta s-a raspandit foarte incet. Asa-zisul vierme "Gigger" prezinta un grad de risc scazut,


Un nou vierme de calculator deghizat intr-un update software de la Microsoft Corp. are capacitatea de a sterge toate fisierele de pe hard drive-ul unui calculator infectat, insa pana in prezent, acesta s-a raspandit foarte incet.

Asa-zisul vierme „Gigger” prezinta un grad de risc scazut, pana in prezent, numarul calculatoarelor infectate fiind unul mic, afirma Vincent Gullotto, director de cercetari al departamentului Antivirus Response Team din cadrul Network Associates Inc.

„Gigger este un vierme e-mail, inzestrat cu o capacitate destructiva, insa nu este in libertate,” afirma acesta. „Daca s-ar fi raspandit pana acum, ar fi cauzat probleme extrem de serioase.” Aparent, foarte putini oameni au fost pacaliti sa deschida documentele atasate, ceea ce a limitat raspandirea viermelui, comenteaza Gullotto.

Viermele, un virus cu capacitate de auto-propagare, este scris in Java Script si utilizeaza Microsoft Outlook, Outlook Express, mIRC si canalele Instant Relay Chat pentru a se raspandi.

Acesta soseste sub forma unui document atasat unui e-mail, care are ca subiect „Outlook Express Update” si se auto-trimite tuturor adreselor trecute in agenda.

De asemenea, viermele incearca sa stearga toate fisierele de pe hard drive, mai adauga Gullotto.