Virusul Sober ameninta din nou

Apropo.ro / 23.11.2005, 15:01
Virusul Sober ameninta din nou
FBI avertizeaza utilizatorii Internet ca atacatorii incearca sa raspandeasca o noua varianta a virusului Sober prin trimiterea unor e-mail-uri FBI false. FBI a precizat ca e-mail-urile false avertizeaza utilizatorii computerelor ca FBI le monitorizeaza utilizarea Internetului. "Aceste

FBI avertizeaza utilizatorii Internet ca atacatorii incearca sa raspandeasca o noua varianta a virusului Sober prin trimiterea unor e-mail-uri FBI false.

FBI a precizat ca e-mail-urile false avertizeaza utilizatorii computerelor ca FBI le monitorizeaza utilizarea Internetului. „Aceste e-mailuri informeaza utilizatorii ca a fost monitorizata utilizarea Internetului de catre FBI si ca au accesat website-uri ilegale”, potrivit FBI.

E-mail-urile au un atasament ce pretinde a fi un chestionar la care utilizatorii trebuie sa raspunda. Odata deschis, virusul infecteaza computerul utilizatorului si se autotransmite la alti utilizatori din lista de contacte a PC-ului infectat.

Virusul consuma resursele computerului victimei si poate inactiva retelele.

FBI a declarat ca investigheaza problema si a sfatuit toti utilizatorii care au primit falsul e-mail sa raporteze centrului sau Internet Crime Complaint Center.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.