Vitamina B administrata regulat ar putea preveni aparitia infarctului

Apropo.ro / 05.12.2006, 18:05
Vitamina B administrata regulat ar putea preveni aparitia infarctului
Administrarea regulata de vitamina B ar putea diminua riscurile de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici si publicat în British Medical Journal, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la

Administrarea regulata de vitamina B ar putea diminua riscurile de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici si publicat în British Medical Journal, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Imperial College School of Medicine din Londra spun ca aminoacidul homocisteina, care se formeaza în urma digestiei proteinelor si care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare, este transformat în compusi benefici cu ajutorul vitaminelor B, mai ales B12 si acidul folic.

Homocisteina este astfel transformata în cisteina si taurina, aminoacizi necesari pentru mentinerea sanatatii inimii.

În absenta vitaminelor B, homocisteina se transforma în colesterol „rau”, care ataca vasele sangvine, si reduce cantitatile de oxid nitric necesar elasticitatii sistemului circulator.

Studiul sugereaza ca administrarea zilnica a 0,8 mg de acid folic contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral.

Cercetatorii spun, însa, ca mai sunt necesare teste pentru a stabili o legatura exacta între administrarea de vitamine B si infarct, mai ales pentru ca studii anterioare au sugerat ca suplimentele cu acid folic administrate persoanelor în vârsta pot produce anemie si probleme mentale.

Mediafax