Vitaminele nu reduc potențialele complicații din timpul nașterii

Apropo.ro / 28.04.2006, 11:15
Vitaminele nu reduc potențialele complicații din timpul nașterii
Tratamentele cu vitaminele C și E nu previn potențialele complicații din timpul nașterii, precum pre-eclampsia, este concluzia studiului unor cercetatori australieni, transmite Reuters. Studiul a fost publicat în Journal of Medecine și a fost realizat de echipa de

Tratamentele cu vitaminele C și E nu previn potențialele complicații din timpul nașterii, precum pre-eclampsia, este concluzia studiului unor cercetatori australieni, transmite Reuters.

Studiul a fost publicat în Journal of Medecine și a fost realizat de echipa de cercetatori de la Spitalul de pediatrie din North Adelaide, coordonați de Alice Rumbold.

Pre-eclampsia poate produce hipertensiune și alte complicații și este o cauza majora a deceselor care au loc în rândul femeilor însarcinate.

1.877 de femei la prima sarcina au acceptat sa participe la acest studiu. 935 dintre subiecți au primit câte 1.000 de miligrame de vitamina C și câte 400 de unitați de vitamina E, iar restul femeilor însarcinate au luat pilule placebo. Riscurile de a dezvolta complicații în timpul sarcinii, de a naște feți morți sau bebeluși cu probleme au fost aceleași. Faptul ca viitoarele mame au luat sau nu vitamine nu a fost un factor important.

Tratamentul a mai scos la iveala faptul ca tratamentul cu vitamine duce la creșterea cu 54% a riscului ca mama sa faca hipertensiune arteriala în timpul nașterii.

Pâna vor fi efectuate mai multe teste în vederea rezolvarii acestei probleme, femeile însarcinate vor lua doze mari de vitamine numai cu prescripția medicului.

Mediafax