Viteza nelimitată pe autostrăzile germane este un tabu!

De: Marian Andrei / 09.05.2013, 13:30
Viteza nelimitată pe autostrăzile germane este un tabu!
Liderul social-democraților germani, Sigmar Gabriel, a propus eliminarea vitezei nelimitate de pe autostrăzile germane și introducerea unei viteze maxime de 120 kilometri pe oră.

„Cred că este rezonabilă o limitare la 120 de kilometri pe oră pe autostrăzi deoarece toate statisticile arată că aceasta ar diminua numărul de morți și de accidente grave”, a asigurat președintele partidului social-democrat (SPD) într-un interviu pentru un cotidian regional. Gabriel a arătat că „restul lumii face asta de mult timp”.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Propunerea a fost imediat criticată din toate părțile, inclusiv de colegii săi de partid și chiar de candidatul SPD la postul de cancelar pentru alegerile legislative din septembrie, Peer Steinbruck.

Purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, a subliniat de asemenea că Angela Merkel nu intenționează să introducă o limită de viteză pe autostrăzile germane unde nu este neobișnuit să vezi mașini cu peste 200 de kilometri la oră.

Ministrul Transporturilor, Peter Ramsauer, a declarat la rândul său că este împotriva limitării, argumentând faptul că accidentele cele mai grave nu se produc pe autostrăzi, ci pe drumurile naționale sau regionale.

Verzii, care vor ca alături de SPD să bată coaliția liberal-conservatoare a Angelei Merkel la legislative, au înscris în programul lor electoral instaurarea unei limite de viteză de 120 de kilometri pe oră pe autostrăzi pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră. Însă este singura mișcare politică care militează în acest sens.