Vizionarea filmelor despre relații poate reduce ratele de divorț la jumătate

De: Mihaela Enache / 04.02.2014, 12:00
Vizionarea filmelor despre relații poate reduce ratele de divorț la jumătate
Un nou studiu a constatat că vizionarea și discutarea filmelor despre relații poate fi atât de eficace în reducerea ratelor de divorț ca și alte programe de consiliere de căsătorie, mult mai intense.

Discutarea pe marginea a cinci filme despre relații într-o lună poate reduce rata de trei ani de divorț pentru tinerii căsătoriți la jumătate, au spus cercetătorii.

Studiul, care a implicat 174 de cupluri, este prima anchetă pe termen lung care compară diferite tipuri de programe de intervenție pentru căsătoriile timpurii.

Rezultatele arată că o abordare ieftină, distractivă și relativă simplă ca discutarea filmelor poate fi la fel de eficientă ca și alte metode mai intensive, conduse de un terapeut, în reducere ratei de divorț sau separare de la 24 la 11%, după trei ani.

„Ne-am gândit că tratamentul cu filme ar putea ajuta, dar nu chiar atât de mult cât și celelalte programe în care predam toate aceste abilități de relaționare”, a spus Ronald Rogge, profesor asociat de psihologie la Universitatea din Rochester și conducătorul studiului.

„Rezultatele sugerează că soții și soțiile au un simț destul de bun în ceea ce privește lucrurile pe care le fac bine sau rău în relațiile lor. Astfel, s-ar putea să nu treabuiască să îi înveți despre aceste abilități pentru a reduce rata de divorț. S-ar putea să fie nevoie doar să îi faci să se gândească la modul în care ei se comportă în prezent. Și ca cinci filme să ofere un beneficiu de peste trei ani este minunat”, a mai adăugat el.