Vizita lui Bush la Praga, cea mai scumpa din istoria statului ceh

Apropo.ro / 16.07.2007, 13:27
Vizita lui Bush la Praga, cea mai scumpa din istoria statului ceh
Vizita presedintelui american George W. Bush efectuata în iunie în Cehia a costat politia si armata ceha circa 30 de milioane de coroane (circa un milion de euro), fiind cea mai scumpa vizita prezidentiala din istoria ceha, a anuntat luni televiziunea publica, citata de CTK în pagina

Vizita presedintelui american George W. Bush efectuata în iunie în Cehia a costat politia si armata ceha circa 30 de milioane de coroane (circa un milion de euro), fiind cea mai scumpa vizita prezidentiala din istoria ceha, a anuntat luni televiziunea publica, citata de CTK în pagina electronica.

Armata a cheltuit circa 20 de milioane de coroane (aproximativ 680.000 de euro) în cursul operatiunii de securizare a spatiului aerian al capitalei asigurata de patru avioane de vânatoare, potrivit postului public de televiziune.

Securitatea spatiului aerian pe parcursul vizitei de 22 de ore a fost asigurata de avioane de tip Gripen si L-159 Albatros.

Televiziunea publica a anuntat ca, în cazul în care cele patru avioane nu ar fi fost ridicate de la sol, costurile vizitei lui Bush ar fi fost comparabile cu alte evenimente similare.

Vizita presedintelui rus Vladimir Putin, efectuata anul trecut, a costat statul ceh opt milioane de coroane (circa 283.000 de euro), la fel ca si summitul statelor din estul si centrul Europei care a avut loc anul acesta la Brono.

Mediafax