Vlad Zamfirescu, îndrăgostit fără speranţă în „Poveste de dragoste”

De: Nicoleta Nicolae / 12.11.2015, 17:00
Vlad Zamfirescu, îndrăgostit fără speranţă în
Vlad Zamfirescu, cunoscut publicului din România pentru rolurile sale din teatru (în prezent joacă în peste 20 de piese în Bucureşti şi în ţară), televiziune ("În derivă", HBO) şi cinematografie ("Italiencele", "Restul e tacere" etc.), poate fi revăzut pe marile ecrane, din 27 noiembrie, în Poveste de dragoste.

Personajul său, Robert, este şeful Apriliei (Raluca Aprodu). Îndrăgostit fără speranţă, plin de bune intenţii, înţelege că Aprilia este îndrăgostita de altcineva şi îşi ascunde sentimentele, încercând să o atragă pe aceasta, oferindu-i o viaţă mai comodă decât cea pe care o trăieşte.

“Pe mine m-a atras personajul lui Robert pentru că este un om cinstit, un om care înţelege lucrurile aşa cum sunt. Este îndrăgostit de Aprilia dar nu are nici o şansă, dar ea nu îl vede. Ce m-a atras este felul lui de a înţelege că, uneori, aşa e viaţa. Cât de tare ne-am da noi peste cap, persoana pe care o iubim poate să nu fie alături de noi, să iubească pe altcineva.”, spune Vlad Zamfirescu despre personajul lui.  “Cred că toţi ne regăsim în situaţia asta, cred că de asta fiecare om poate complete puzzleul acesta cu bucăţi din viaţa lui. Cred că este nevoie de poveşti de dragoste în cinema-ul românesc, oamenii tânjesc după Romeo şi Julieta, cred că era nevoie de un astfel de film”, spune actorul despre Poveste de dragoste.

Într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Poveste de dragostea rulat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi în cadrul celei de-a 20-a ediţia a Festivalului Internaţional de Film Portobello. De curând, filmul va fi proiectat la Miami, în cadrul Focus on Romania Film Festival – Ft. Lauderdale Waves 2015.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Şirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.