Vladimir Voronin acuza Romania de „agresiune”

Apropo.ro / 07.12.2007, 09:40
Vladimir Voronin acuza Romania de
Presedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat joi Romania de "agresiune permanenta" la adresa tarii sale

Presedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat joi Romania de "agresiune permanenta" la adresa tarii sale, precizand ca le va prezenta liderilor UE o lista cu toate nemultumirile sale, in scopul depasirii disputelor dintre cele doua tari.

Vladimir Voronin a declarat ca Bucurestiul nu a recunoscut corespunzator statalitatea Republicii Moldova si incearca sa o submineze prin atragerea studentilor, preotilor si prin acordarea de pasapoarte romanesti cetatenilor moldoveni.

"In urmatoarele zile, le voi trimite un mesaj sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana in care voi explica situatia dintre un stat membru UE si un vecin al Uniunii", a declarat Voronin in cursul unei conferinte de presa organizate la Bruxelles.

"Speram ca problemele vor disparea odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", a spus liderul de la Chisinau. "Dar observam ca am facut o mare greseala – dimpotriva, simtim o agresiune permanenta din partea Romaniei", a adaugat el, dezvaluind ca oficialii UE cu care a discutat situatia la Bruxelles si-au exprimat preocuparea.

Â