Vladoiu vrea sa devina antrenor

Apropo.ro / 27.07.2004, 10:15
Vladoiu vrea sa devina antrenor
Fostul internațional Ion Vladoiu a declarat, luni, ca președinții de cluburi gasesc tot felul de motive pentru a-i înșela pe jucatori. "Între 1990 și 1998 nu am avut probleme. Dupa 1998, cînd m-am întors în țara, lucrurile s-au schimbat. Am avut probleme

Fostul internațional Ion Vladoiu a declarat, luni, ca președinții de cluburi gasesc tot felul de motive pentru a-i înșela pe jucatori.

„Între 1990 și 1998 nu am avut probleme. Dupa 1998, cînd m-am întors în țara, lucrurile s-au schimbat. Am avut probleme financiare, am facut mult tam-tam ca sa îmi cîștig banii. În ziua de azi se gasesc fel și fel de modalitați de a înșela jucatorul și de a nu i se achita drepturile ce i se cuvin. Eu zic ca nu este corect, pentru ca jucatorul are o viața foarte scurta și trebuie sa-și asigure un nivel de trai cît de cît decent. Ma întîlnesc cu fel de fel de colegi și nu e unul sa nu îmi spuna ca nu are probleme financiare. De la locurile 5-6 în jos, cred ca nu exista echipa care sa nu aiba restanțe financiare fața de jucatori”, a declarat Vladoiu.

El considera ca jucatorii în vîrsta nu sînt acceptați în echipe din cauza faptului ca cei din conducerea cluburilor promoveaza jucatori tineri, pentru a-i vinde rapid. „Problema conducatorilor de cluburi din România este ca nu accepta jucatori mai în vîrsta din cauza ca sînt foarte interesați sa promoveze repede tineri, pe care sa-i vînda mai departe. Deja totul a devenit o afacere. Cei în vîrsta sînt eliminați cu mare ușurința pentru ca așa sîntem noi, românii, interesați de problema financiara. În disperarea asta dupa bani, nu se mai ține cont ca printre tineri trebuie sa mai existe doi-trei jucatori cu experiența, de la care cei tineri pot învața foarte mult. Uitați-va și la Stelea, ce Stelea nu mai poate juca la o echipa din Divizia A?”, a mai spus Vladoiu.

Ion Vladoiu, care a evoluat la toate cele trei mari echipe din Capitala, Dinamo, Steaua și Rapid, a declarat ca a început sa se pregateasca pentru viața de antrenor și spera sa întîlneasca persoane care sa îi acorde șansa și timp pentru a reuși. „O sa îmi fie tare dor de gazon, fiindca fotbalul a însemnat totul pentru mine și nu o sa ma mai întîlnesc niciodata cu aceasta șansa. Acum încep sa ma pregatesc pentru viața de antrenor, care nu știu ce îmi va oferi. Acum sînt ocupat cu gradele de antrenorat și voi vedea ce va ieși. Va fi foarte greu ca antrenor pentru ca depinzi, în primul rînd, de jucatori și, în al doilea rînd, de oamenii care sînt în jurul tau și care îți ofera o șansa. Depinde cîta încredere și cîta rabdare au cu tine, pentru ca orice început este foarte greu. Sînt conștient de acest lucru, dar sînt un tip ambițios și cred ca voi reuși”, a mai spus Vladoiu.

Jean Vladoiu spera ca, prin apariția sindicatului antrenorilor, aceștia sa fie mai protejați în fața președinților de club. „Eu sper ca prin apariția sindicatului, antrenorii sa fie mai protejați. Deocamdata, în România, nu prea se respecta nici meseria de antrenor și nici cea de jucator. Eu țin legatura cu domnul Vișan (n.r. – secretarul general al Asociației Fotbaliștilor Români) și aflu ca jucatorii nu își primesc salariile la timp. Cu siguranța ar trebui ca astfel de practici sa înceteze, pentru ca și fotbaliștii au familii, au copii de întreținut și traiesc numai din asta”, a declarat Jean Vladoiu.

Mediafax