Vocea din spatele lui Mario, mascota Nintendo

Apropo.ro / 20.02.2014, 15:30
Vocea din spatele lui Mario, mascota Nintendo
Odată ce l-ai întâlnit pe Mario, nu-l mai poți uita. Mario este mascota dintotdeauna a jocurilor video Nintendo.

Puțini mai sunt cei care nu cunosc cine dă viață personajului Mario, mascota Nintendo. Este vorba despre Charles Martinet, un actor american cunoscut, în principal ca fiind vocea lui Mario, dar și a altor personaje precum Luigi, Wario, Waluigi, Toadsworth, Baby Mario, Baby Luigi și alte câteva caractere din aceeași serie.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Martinet a început să lucreze cu Nintendo în 1990 la jocul ce avea să îl facă celebru. Printr-un sistem digital specific, personajul i-a împrumutat mișcările faciale, ale gurii, iar mai apoi și vocea. Un sincron perfect.

Desigur, Martinet nu a fost singurul înscris la audițiile pentru vocea lui Mario, ci ales dintre sute de candidați. Martinet nici măcar nu știa cine este Mario, doar auzise de la prieteni că este vorba de un personaj pentru un joc dedicat celor mici.

mario

Regizorul l-a pus pe actor să spună o replică „Vorbește ca un instalator italian din Brooklyn”. Ei l-au acceptat. Jocul video cu vocea lui Martinet pentru Mario a debutat în 1995 în Mario’s FUNdamentals, dar și mai cunoscut le este oamenilor din 1996 din jocul Super Mario 64.

Vocea lui a apărut și în versiunile engleză și japoneză ale jocului video. A mai făcut voce pentru Super NES, Super Punch-Out!!. , Vigoro din Sega’s Dreamcast și Nintendo GameCube – Skies of Arcadia. A mai fost vocea lui Homunculus in Konami PlayStation 2, Xbox și jocul Windows – Shadow of Destiny, dar și pentru Reader Rabbit și The ClueFinders.

Charles Martinet a avut contracte pentru a-și împrumuta vocea și pentru reclame, desene animate, promovări, jocuri demo sau chiar a crainicului ce îl prezenta pe Pac Man Vs. în Nintendo GameCube.

via tare.ro

Charles Martinet a devenit o voce și un personaj iubit în rândul fanilor jocurilor video. A avut câteva apariții publice la care admiratorii au putut lua autografe sau s-au fotografiat cu el. Cum era și de înțeles, Martinez merge cu regularitate la evenimentele care au legătură cu jocurile video.

Martinez a avut numeroase apariții în filme și televiziune, dar activitatea principală rămâne cea din jocurile video.

Toate melodiile din jocurile cu Mario au fost compuse de compozitorul japonez Koji Kondo.