Vocea divină a artistei Seda Bagcan va fi acompaniată de pianistul Robert Haig, în concertul de la Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 12.02.2015, 15:54
Vocea divină a artistei Seda Bagcan va fi acompaniată de pianistul Robert Haig, în concertul de la Bucureşti
Seda Bağcan, una dintre cele mai apreciate cântăreţe New Age la nivel mondial, revine la Bucureşti pentru a dărui iubitorilor genului un concert remarcabil, un eveniment cultural de înaltă ţinută organizat de A-MA Events ce va avea loc în data de 4 aprilie în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor, începând cu ora 19:00.

În concertul ”Sunetul Iubirii” vocea Sedei Bağcan se va îmbina cu sunetul pianului  lui Robert Haig Coxon, cunoscut ca un adevărat maestru al vindecării sacre prin muzică. Concertul va cuprinde o serie de lucrări muzicale veritabile precum The Silent Path, interpretată de cei doi muzicieni într-o variantă unică.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate prin intermediul platformei online www.bilet.ro, la diferite preţuri în funcţie de categorie, după cum urmează:

  • VIP – 159 lei;
  • Cat. I – 130 lei;
  • Cat. II – 88  lei.

Cunoscătorii muzicii compuse şi interpretate de Seda Bağcan, au fost fascinaţi nu numai de calităţile vocale şi performanţele tehnice dovedite în cadrul reprezentaţiilor anterioare susţinute la Bucureşti, ci şi de atmosfera relaxantă din timpul concertului.

Seda Bagcan a cântat pentru prima dată în România în septembrie 2013, în deschiderea conferinţei pe care autorul american Gregg Braden a susţinut-o la Bucureşti, revenind în noiembrie anul trecut, în cadrul turneului World Peace Tour.

Compozitorul şi pianistul japonez Kitaro, recunoscut ca pionier în muzica New Age , câştigător al premiilor Grammy şi Globul de Aur, a fost impresionat de calităţile interpretative ale Sedei Bagcan, ajungând să încheie un contract cu casa de discuri Domo Records care îl reprezintă pe Kitaro la nivel internaţional.

Seda Bağcan poate fi găsită la secţiunea „New Artist“ pe site-ul Domo Records: http://www.domomusicgroup.com/home.php

Printre albumele lansate se numără „Sunrise“, „Remember“, „Sufi Soul Neym“, un material care integrează în muzica contemporană principiile sufismului. Cel mai recent album, lansat în decembrie 2013, se numeşte „I am that I am“. În România acestea se găsesc la NICHE RECORDS.

Date biografice:

La vârsta de şase ani, Seda Bağcan a susţinut primul concert de prestigiu, acompaniată de Orchestra Radiodifuziunii din Ankara, a fost invitat special la conferinţele TEDx din Istanbul şi a reprezentat Turcia la ediţia din 1990 a concursului Eurovision. Seda Bağcan cântă având credinţa într-o trinitate: muzică, ştiinţă şi vindecare. Terapia cu sunete îi este la îndemână mai ales că, încă din copilărie, a compus muzică clasică, pop şi jazz.

Într-o perioadă în care căuta remediul pentru o boală gravă de care suferea o rudă apropiată, Seda s-a iniţiat în medicina complementară. A început cu Reiki şi Reconnection şi a devenit profesor în Signature Cell Healing, Acutonics Healing şi Deeksha. Din 1990 practica Hatha Yoga, Ashtanga şi Juvamukti Yoga.

Mai tarziu a început să predea Kundalini Yoga şi Naam Yoga şi de atunci conduce workshop-uri şi seminarii în Turcia şi în întreaga lume, îmbinând muzica cu ştiinţa vindecării. Seda Bagcan este specialist în dezvoltare personală, are numeroşi pacienţi pe care i-a ajutat să se însănătoşească, să scape de obiceiuri periculoase şi să conştientizeze cauzele diferitelor disfuncţii.

Robert Haig Coxon

Robert Haig Coxon a început să cânte la pian de la vârsta de doi ani. A urmat cursurile Conservatorului McGill, obţinând rezultate maxime la toate examenele anuale susţinute până la vârsta de 14 ani. Sâmbăta, acasă, cânta la pian non-stop.

Timp de şase ani, a urmat studiile de compoziţie, orchestraţie şi pedagogie  la Universitatea McGill, obţinând performanţe de maestru al pianului. A fost aranjor muzical, clăpar şi lider în numeroase trupe muzicale pop şi cel mai bine plătit grup muzical al unui hotel din Montreal.

Întotdeauna a simţit atracţia de a scrie muzică pentru suflet. În 1998 a produs un album cu melodii pentru Crăciun, care a înregistrat vânzări de peste 62.000 de exemplare în Quebec, ulterior fiind vândut cu succes şi în Franţa.

În acelaşi timp continuă să compună muzică pe teme variate, pentru seriale de televiziune şi documentare şi a realizat numeroase albume cu muzică de  film pentru Intermede Music. A susţinut concerte în peste 33 de ţări, adăugând pe lista concertelor anuale câte o nouă locaţie.

Pentru a onora locurile în care cântă, Robert obişnuieşte să scrie câte o piesă complet orchestrată, ce reflectă esenţa acelui loc şi popor. Piesa pe care o va compune pentru România va intra în noul său album: Passion, Compassion, Alegria ce va ieşi în acest an. Mulţi oameni de ştiinţă celebri şi terapeuţi lucrează cu muzica sa. Acum, Robert compune cea mai mare parte a melodiilor în studioul personal aflat pe vârful unui munte sacru, situat în nordul Montrealului, în Canada.

Cel mai bine vândut artist New Age

Robert Haig Coxon a fost nominalizat de patru ori la prestigiosul premiu „Felix“ (echivalent al premiului Grammy în Canada), şi a devenit cel mai bine vândut New Age artist din Canada. A cunoscut succesul internaţional în 1995, odată cu lansarea  albumului The Silent Path care s-a bucurat de succes în Canada, SUA şi Franta.

Până în prezent, Robert Haig Coxon a lansat opt albume, cele mai recente fiind  intitulate The Silent Path (folosit în România pentru tratamentul ADD-ului) „The Infinite Essence of life”, „Goddess – The Power of Woman”.

Despre Robert Haig Coxon se spune că este Stăpânul Vindecării Sacre prin muzica ce atinge inima, deschide uşa experienţei multi-dimensionale, acolo unde se află sursa vindecării. Mii de mărturii afirmă că CD-urile lui şi muzica pe care o compune au  transformat vieţile oamenilor, corpurile şi inimile lor.

După ce a ascultat The Silent Path, Lee Caroll, renumitul autorul al cărţilor Kryon şi Copiii indigo – Zece ani mai târziu, l-a contactat pe Robert şi i-a cerut să se alăture echipei sale în turneu. De-a lungul anilor, Robert Coxon a avut posibilitatea de a experimenta diferite culturi care l-au inspirat să compună muzică prin care să onoreze aceste ţări.

”Muzica restructurează modelele noastre energetice şi ajustează ADN-ul fiecărei celule, astfel încât să ne putem reconecta cu modelul nostru Divin”. – Robert Coxon.