“Vocea României” ascultată de peste 2 milioane de telespectatori

Apropo.ro / 21.11.2012, 14:00
“Vocea României” ascultată de peste 2 milioane de telespectatori
Bătăliile în doi s-au încins pentru ultima oară la “Vocea României”, iar concurenţii au dat tot ce au avut mai bun pentru a-şi convinge antrenorii că merită să cânte în show-urile live.

Tensiunea a atins punctul culminant odată ce aspiranţii la titlu s-au văzut faţă în faţă cu „Cântecul decisiv”, în urma căruia echipele au rămas în formula completă de 6.

Conform Kantar Media, „Vocea Romaniei” a fost lider detasat de audient ape toate segmentele de public. Ultima etapa a Confruntarilor a obtinut la nivelul publicului comercial (publicul din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani) o audienta medie de 12 puncte de rating si o cota de piata de 25.6%, fiind urmat de Antena 1 cu 5.6 puncte de rating si o cota de piata de 11.9%. ProTV si-a mentinut pozitia de lider si la nivelul publicului din mediul urban, obtinand o audienta medie de 9.4 puncte de rating si o cota de piata de 18.6 procente, urmat de Kanal D cu 6.4 puncte de rating si 12.6 cota de piata, si Antena 1 cu 4.7 puncte de rating cu 9.3 procente cota de piata. In Peste doua milioane de telespectatori la nivelul intregii populatii din Romania au fost cu ochii pe deciziile antrenorilor de la „Vocea Romaniei” in minutul de aur 20:55. La nivelul publicului commercial, in minutul de aur al emisiunii,21:25 , ProTV a obtinut o audienta de 16.1 puncte de rating si o cota depiata de 32.2 de procente.

„Oare cat de epic ar putea sa sune un duet intre Cristina si Feli”, se intreba retoric Moga inainte de confruntarea dintre Cristina Bondoc si Feli Donose. De-a dreptul iesit din comun, duelul celor doua voci de exceptia pe piesa „If I ain’t got you” a Aliciei Keys a reusit sa ridice in picioare chiar si „extrema dreapta”- Brenciu, care le-a complimentat in mod egal. Pus intr-o situatie foarte dificila, Moga a ales-o pe cea cu al carei „timbru senzational”, asa cum a apreciat Monica Anghel, crede ca va putea castiga Vocea Romaniei, Feli.
Smiley isi surprinde din nou invataceii cu un duet plin de energie intre Matei Sorescu si Mihail Gheorghe pe piesa „Would I lie to you”.Brenciu i-a felicitat atat pe cei doi concurenti pentru show-ul oferit, cat si pe antrenor pentru alegerea piesei . Cu toate ca si-a purtat la gat papusa voodoo norocoasa, Matei a fost cel eliminate. Smiley a decis a inchida „gurile rele” care au spus despre Mihai ca „s-a strambat prea mult” si i-a apreciat atat vocea, cat si implicarea in interpretarea piesei.

Duetul Monici-lor Odagiu, respectiv Merisan alcatuit de Marius Moga a fost laudat de toti juratii pentru interpretarea „curata”, asa cum a denumit-o Randi, a piesei „Can’t take my eyes off you”. Desi a dat dovada de maturitate pe scena, micuta de doar 16 ani, Monica Merisan, nu a fost la fel de convingatoare pentru antrenor, care a preferat-o, prin comparatie, pe Monica Odagiu.
Smiley n-a fost deloc „Lucky” atunci cand s-a vazut nevoit sa aleaga doar una dintre cele doua voci „senzationale” care au format duetul romantic Tibi Scobiola – Cristina Caramarcu. Interpretarea plina de emotie a facut-o pe Loredana sa le spuna zambind: „Va potriviti”, iar Moga a denumit sarcina colegului Smiley „O alegere intre experienta si prospetime”. De aceasta data, siguranta cu care Tibi a evoluat pe scena l-a clasat deasupra Cristinei in ochii antrenorului, iar Brenciu a castigat pariul facut inaintea deciziei cu Monica Anghel, care s-a vazut nevoita sa il scarpine pe spate.

Oana Muntean si Robert Reamzy, ucenicii lui Moga, au stralucit la extreme pe piesa „Diamonds and Pearls” a lui Prince.”L-ai calarit, ce sa mai”, i-a spus Horia Oanei, care l-a pus intr-o oarecare umbra pe Robert cel sensibil prin interpretarea ei „plina” si volumul foarte ridicat. Cu toate acestea, atat juratii, cat si Moga, au fost atrasi mai mult de vocea si „fragilitatea” lui Robert, pe care Horia regreta ca nu a avut ocazia sa o vindece: „Armasar faceam din el!”, a glumit acesta.
Maria Cojocaru si Mihai Grigoras au format duetul pe care Horia l-a dedicat in mod special lui Cristi Minculescu. Degajati si plini de energie, cei doi „indragostiti muzical”, asa cum i-a sfatuit antrenorul, au facut deliciul juriului pe piesa „You shook me all night long” . Vocea Mariei a fost cea care l-a „zguduit” mai tare, dupa cum a apreciat si Smiley, pe antrenorul Brenciu, in detrimentul „maestrului in pantaloni scurti”, Mihai. „Maria are cativa asi pe care inca nu i-a scos din maneca”, si-a motivat Brenciu alegerea.
Chimia dintre cuplul Gabriela – Razvan Stef din echipa Loredanei s-a simtit foarte bine pe scena cand cei doi au interpretat piesa „Don’t go breaking my heart”, iar Monica Anghel s-a declarat dezamagita de faptul ca reprezentatia nu s-a incheiat cu un sarut pasional. Lori a fost, insa, cucerita de „procentul de candoare”, nu de cel de „traforaj”, asa cum a rezumat Cristi Minculescu evolutia duetului, si a decis sa continue drumul catre finala cu Gabriela.
Daria Corbu si Teodora Secui a fost singura pereche de fete aleasa sa se dueleze de catre antrenoarea Loredana pe hitul verii „Call me maybe”. Criticata de catre Moga si Randi pentru alegerea unei piese care se preta mai degraba unei interpretari in studio, Loredana le-a inchis gura celor doi: „Eu cred ca poti sa canti si melc-melc-codobelc si sa arati ca ai voce”. Teodora a fost eliminata din competitie deoarece Daria a fost cea care i-a demonstrat Loredanei ca poate sa-si puna in valoarea atat calitatile vocale, cat si atitudinea, apreciata anterior de catre Smiley si Monica Anghel.
Dupa ultima parte a „battle-urilor” in duet a urmat etapa care le-a dat fiori tuturor concurentilor ramasi in competitie – „Cantecul decisiv” – in urma careia doi dintre cei 7 ucenici alesi de fiecare antrenor au interpretat din nou piesa de la „Auditiile pe nevazute” pentru a prinde un loc in spectacolele live.
Horia Brenciu a ales sa ii trimita la un ultim duel pe Camelia Sterea si Laurian Manta. Laurian a fost ultimul care s-a salvat si a primit tricoul „Who’s your daddy” de la Horia, alaturandu-li-se lui Vlad Simon, Mariei Cojocaru, Dalmei Kovacs, Juliei Mayaya si Ioanei Cristea pentru a intregi echipa „Brenciana”.
In urma duelului decisiv dintre George Liliac si Laura Gherescu, castigat de frumoasa roscata, echipa lui Smiley a prins conturul final: Tibi Scobiola, Loredana Ciobotaru, Silviu Pasca, Mihail Gheorghe, Andreea Olariu si, nu in ultimul rand, Laura Gherescu – cei 6 care sunt, in viziunea Zambaretului, „cei mai buni, cei mai cantaciosi”.
Moga a vrut sa le vada la „Cantecul decisiv” pe Maria Mirabela Cismaru si Monica Odagiu. Maria a convins printr-un plus de „atitudine si nerv”, intrand in randul celor 6 magnifici ai lui Marius, alaturi de Feli Donose, Vizi Imre, Cezar Dometi, David Bryan si Robert Reamzy.
Echipa Loredanei s-a intregit in urma cantecului decisiv interpretat, pe rand, de catre Ricardo Caria si Nicoleta Gavrilita, cu frumoasa la cravata – Nicoleta. Formula final ape care mizeaza diva blonda este cea formata din Ciprian Teodorescu, Teodor Manciulea, Ana-Maria Alexie, Cristi Nistor, Daria Corbu si Nicoleta Gavrilita.