Voinea merge mai departe

Apropo.ro / 17.01.2002, 09:06
Voinea merge mai departe
Adrian Voinea si-a egalat cea mai buna performanta a carierei în turneul de la Melbourne, calificîndu-se ieri în turul 3 dupa victoria asupra lui Julien Boutter Nu i-a venit usor lui Adrian sa se aseze fata în fata, pe teren, cu francezul Julien Boutter. Acesta venea încununat cu aura unei

Adrian Voinea si-a egalat cea mai buna performanta a carierei în turneul de la Melbourne, calificîndu-se ieri în turul 3 dupa victoria asupra lui Julien Boutter

Nu i-a venit usor lui Adrian sa se aseze fata în fata, pe teren, cu francezul Julien Boutter. Acesta venea încununat cu aura unei victorii pretioase, cea obtinuta asupra favoritului numarul 2, Gustavo Kuerten. În plus, purta pe umeri faima de jucator puternic, periculos si detinator al unor arme eficiente. Numai ca Boutter a dat peste un tip hotarît sa-i tina piept. A fost o confruntare dura, între doi tenismani care nu se mai întîlnisera vreodata si care vizau acelasi lucru: calificarea în turul urmator. Voinea a început bine, cîstigînd primele doua seturi cu 6-2, 6-4. Actul al treilea a însemnat punctul de inflexiune al meciului.

Întins pe 46 de minute, s-a încheiat la tie-break si a revenit francezului, care din acel moment parca a înviat. Vigoarea recapatata i-a ajuns pentru înca un set, unul de 6-2, însa decisivul a aratat un Voinea decis sa-si valorifice toate sansele. Românul s-a impus cu 6-3 si a pasit în runda a treia dupa o disputa ce a durat doua ore si 56 de minute. „Nu mai fac ca altadata, sa capitulez daca pierd un set”, spune Adrian. „Stau pe teren pîna la capat si îmi repet ca pot sa înving. E o strategie care a functionat si de data aceasta”.

Românul repeta performanta din 1999, cînd a ajuns de asemenea în turul 3. Acum, el îl va întîlni pe americanul Taylor Dent (20 de ani), unul dintre tinerii furiosi de la care se asteapta sa devina urmas al vedetelor Sampras sau Agassi. Taylor e nascut în California, însa este fiul lui Phil Dent, fost jucator pentru Australia si numarul unu al acestei tari la un moment dat. Acesta este si motivul pentru care a patruns pe tablou gratie unui wildcard acordat de organizatorii Australian Open-ului. Posesor al unui serviciu ucigas, Dent se bazeaza foarte mult pe aceasta lovitura. „Sper sa-mi pot ridica nivelul jocului pe masura ce turneul înainteaza”, a marturisit el, optimist. Depinde însa si de Voinea sa nu fie asa.
Sursa:www.prosport.ro