Voinea si Pavel au iesit

Apropo.ro / 21.01.2002, 08:06
Voinea si Pavel au iesit
Adrian Voinea si Andrei Pavel au parasit tabloul principal de la Melbourne în "optimi", respectiv turul 3, dupa meciuri destul de echilibrate. Andrei a fost la un pas de a-si egala cea mai buna performanta obtinuta vreodata la Melbourne (optimi de finala în 1999). El va fi rasplatit cu

Adrian Voinea si Andrei Pavel au parasit tabloul principal de la Melbourne în „optimi”, respectiv turul 3, dupa meciuri destul de echilibrate. Andrei a fost la un pas de a-si egala cea mai buna performanta obtinuta vreodata la Melbourne (optimi de finala în 1999).

El va fi rasplatit cu 38.400 de dolari. Voinea si Pavel au realizat ceea ce România nu mai avusese de mult: doi jucatori care sa avanseze atît de mult în aceeasi editie a unui turneu de Mare Slem. Urmeaza Roland Garros-ul. O tineti tot asa?

Ieri dimineata, ultimul jucator român care se mai afla în cursa la Australian Open, Adrian Voinea, se gasea fata în fata cu suedezul Thomas Johansson, cap de serie 16 si numarul 18 în lume. Adrian parcursese trei tururi excelente, cu victorii pretioase la David Sanchez, Julien Boutter si Taylor Dent, ultimele doua obtinute dupa cinci seturi. „E un sentiment straniu cînd termini un asemenea meci”, spunea Voinea. „Parca nu mai simti oboseala în picioare, dispare cu totul. Corpul degaja adrenalina si în acele clipe esti mobilizat. Mergi mai departe fara probleme”.

S-a întrecut pe sine

Aceste concluzii trase de Adrian s-au potrivit primului set disputat contra suedezului, un tip periculos, agresiv, care a progresat mult în ultimii ani. Ajunsi la tie-break, cei doi au fost departajati de jocul decisiv, cîstigat de român la 8. Confruntarea s-a consumat si în continuare în schimburi de pe fundul terenului, înspicate cu veniri la fileu. Aici Johansson s-a dovedit mai eficient, izbutind sa achizitioneze 23 de puncte din 27 de încercari. Adrian, în schimb, s-a apropiat de 53 de ori, capturînd 36 de puncte. Încet-încet, Thomas a pus stapînire pe meci, gratie claritatii mai mari a actiunilor pe care le-a întreprins. Asa a izbutit sa-si treaca în cont urmatoarele trei seturi si izbînda finala cu 6-7 (8), 6-2, 6-0, 6-4.

Pentru Voinea, parcursul din acest an la Australian Open ramîne cel mai bun al sau. I-a oferit un început de an excelent, îl va ajuta sa revina între primii 100 de jucatori ai lumii si îi va îngrosa contul cu 62.500 de dolari.

Finalul l-a tradat

Cu o zi înainte, Andrei Pavel se înclinase în turul 3 în fata spaniolului Albert Costa. A fost un meci strîns, dupa cum arata si scorul: 7-6 (4), 6-4, 6-4 pentru iberic, care s-a impus în doua ore si 5 minute. S-au vazut, probabil, roadele faptului ca Albert a dedicat mai mult timp în ultimul sezon perfectionarii jocului pe suprafetele rapide, el fiind altfel un specialist al zgurii. Spaniolul a caracterizat obiectiv disputa cu Andrei: „Ma asteptam la o opozitie puternica. La început, a fost un pic ciudat. El scotea foarte bine mingile, se descurca în orice pozitie si îmi venea greu sa cîstig punctele. Abia dupa ce am luat primul set mi-am dat seama ca pot sa înving. Chiar daca am avut avantaj si apoi l-am pierdut”.

Andrei a fost la un pas de a-si egala cea mai buna performanta obtinuta vreodata la Melbourne (optimi de finala în 1999). El va fi rasplatit cu 38.400 de dolari. Voinea si Pavel au realizat ceea ce România nu mai avusese de mult: doi jucatori care sa avanseze atît de mult în aceeasi editie a unui turneu de Mare Slem. Urmeaza Roland Garros-ul. O tineti tot asa?
Sursa: www.prosport.ro