Voller considera ca succesorul sau ar trebui sa fie Hitzfeld

Apropo.ro / 28.06.2004, 10:39
Voller considera ca succesorul sau ar trebui sa fie Hitzfeld
Fostul selecționer al Germaniei, Rudi Voller, considera ca tehnicianul Ottmar Hitzfeld reprezinta "o soluție foarte buna și logica" pentru a prelua conducerea tehnica a reprezentativei germane, informeaza AFP, citînd publicația "Bild am Sonntag". "Ottmar este, avînd în

Fostul selecționer al Germaniei, Rudi Voller, considera ca tehnicianul Ottmar Hitzfeld reprezinta „o soluție foarte buna și logica” pentru a prelua conducerea tehnica a reprezentativei germane, informeaza AFP, citînd publicația „Bild am Sonntag”.

„Ottmar este, avînd în vedere succesele sale, experiența și stilul, o soluție foarte buna și logica pentru echipa naționala”, a declarat Voller, în vîrsta de 44 de ani, într-un interviu acordat publicației  „Bild am Sonntag”. 

„În calitate de selecționer trebuie sa-ți protejezi jucatorii în timpul înfrîngerilor, iar acest lucru nu s-ar mai fi putut întîmpla dupa Euro-2004. Ar fi fost nedrept fața de Federația Germana de Fotbal sa ma țin de postul meu înca șase luni sau un an, mai ales ca urmeaza campania pentru Cupa Mondiala din 2006”, și-a explicat Voller decizia de a renunța.

La rîndul sau, Hitzfeld, care se declarase pregatit sa antreneze reprezentativa Germaniei, a revenit asupra acestei afirmații.  „Exista mai puțin de 50 la suta șanse sa-i succed lui Rudi Voller. Soția mea s-ar bucura daca aș face altceva”, a declarat Hitzfeld, pentru publicația „Welt am Sonntag”. El a subliniat ca în cazul în care va prelua naționala Germaniei, dorește ca antrenor secund sa fie Michael Henke, asistentul din 1991.

Un alt antrenor menționat pentru a-l înlocui pe Voller, Otto Rehhagel, selecționerul Greciei, a declarat, sîmbata, ca nu dorește sa preia echipa Germaniei.

Reprezentativa Germaniei a fost eliminata de la Euro-2004 din faza grupelor. 

Mediafax