Volodimir Zelenski, la gala Grammy: Umpleți tăcerea cu muzica voastră; spuneți-ne povestea

De: Ana Obretin / 04.04.2022, 09:59
Volodimir Zelenski, la gala Grammy: Umpleți tăcerea cu muzica voastră; spuneți-ne povestea

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj video la gala premiilor Grammy 2022, care a avut loc duminică noapte, îndemnând lumea să vorbească despre situația dificilă a țării sale.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar războiul nu s-a încheiat. Potrivit ONU, 1.179 de cetățeni ucraineni au fost uciși și alți 1.860 au fost răniți până la 29 martie. Zelenski a transmis un mesaj video preînregistrat de la Kiev la gala Grammy 2022: „Ce este opus muzicii?”. „Tăcerea orașelor distruse și a oamenilor uciși. Copiii noștri desenează rachete, nu stele căzătoare. Peste 400 de copii au fost răniți și 153 de copii au murit. Și nu-i vom vedea niciodată desenând. Părinții noștri sunt fericiți să se trezească dimineața în adăposturile anti-bombe, dar în viață”, a spus președintele ucrainean.

„Persoana iubită nu știe dacă vom fi din nou împreună. Războiul nu ne lasă să alegem cine supraviețuiește și cine rămâne în tăcere veșnică. Muzicienii noștri poartă uniforme în loc de smoching. Le cântă răniților din spitale, chiar și celor care nu-i aud. Dar muzica va răzbate oricum”, a mai spus acesta.

El a continuat: „Noi ne apărăm libertatea. Pentru a trăi. A iubi. A ne face auziți. Pe pământul nostru, luptăm împotriva Rusiei, care aduce o liniște oribilă cu bombele sale. Tăcere moartă. Umpleți liniștea cu muzica voastră. Faceți-o pentru a ne spune povestea. Spuneți adevărul despre acest război pe rețelele de socializare online, la televizor”, a mai spus Zelenski. „Sprijiniți-ne în orice fel puteți. Orice – dar nu tăcere. Și atunci va veni pacea. Războiul distruge toate orașele noastre – Cernăuți, Harkov, Volnovaha, Mariupol și altele. Sunt legende deja, dar visez ca ei să trăiască și să fie liberi. Liber ca tine pe scena Grammy”, a spus prețedintele Ucrainei. 

După difuzarea mesajului lui Zelenski, John Legend a adus un omagiu Ucrainei cu noua sa melodie „Free”. 

După o întârziere de două luni, cea de-a 64-a ediție anuală a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara, în direct de la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas.

Jon Batiste – care a fost nominalizat la 11 premii Grammy – a fost marele câștigător al serii, adunând cinci trofee, inclusiv albumul anului pentru „We Are”.

CITEȘTE ȘI: Grammy 2022: Jon Batiste a fost marele învingător cu 5 premii din 11 nominalizări. Lista completă a câștigătorilor

Foto: Profimedia Images