Voltaj a lansat programul „De la capăt”, în sprijinul copiilor şi tinerilor

De: Nicoleta Nicolae / 17.11.2014, 11:22
Voltaj a lansat programul „De la capăt”, în sprijinul copiilor şi tinerilor
Trupa Voltaj a lansat, recent, o piesă-manifest, dedicată proiectelor pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii dificile. Textul noului single „De la capăt” vorbeşte despre cât de important este să poţi primi o a doua şansă, construită pe încredere, apropiere şi înţelegere. Povestea vizuală a clipului aminteşte de copiii rămăşi singuri acasă, care îşi doresc un nou început, alături de părinţii lor, aflaţi în străinătate, la muncă.

“Am ales una dintre temele cele mai delicate ale acestei perioade, cu intenţia de a capta atenţia asupra subiectului. Apelul nostru este, însă, mult mai larg. Acesta vizează situaţia tuturor copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate: fie pentru că nu au acces la educaţie sau la îngrijire medicală, fie pentru că sunt singuri. Ziua de mâine va fi construită pe modelele pe care copiii le văd în jurul lor. Este foarte important şi urgent să ne ocupam de aceste probleme şi să ne implicăm”, spune Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

Piesa lansată astăzi devine purtătorul de cuvânt al unui program, www.delacapat.ro, în care, cei care doresc, pot să aleagă să se înscrie în proiecte derulate de World Vision România şi Habitat for Humanity România. Cele două organizaţii sunt parteneri de peste 5 ani cu trupa Voltaj.

“Ne alaturăm proiectului cu programul , pentru copiii nevoiaşi care locuiesc la sat. Fiecare donator poate contribui lunar cu 68 lei/lună şi, în aceast fel, ajută atât copilul sponsorizat, precum şi pe ceilalţi copii din comunitatea respectivă. În 2013, în programele noastre de dezvoltare comunitară au fost implicate peste 257.000 de persoane, dintre care 52.545 de copii. World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraşe. De aceea, lucrăm împreună cu comunităţile rurale în care suntem prezenţi pentru a rezolva problemele cu care se confruntă aceştia, astfel încât membrii ei să devină capabili să-şi îngrijească mai bine copiii, să fie educaţi, sănătoşi, să-şi cunoască drepturile, să descopere lumea, iar părinţii lor să aibă mai multe oportunităţi profesionale şi antreprenoriale”, spune Cătălin Popa, Directorul pentru România al Fundaţiei World Vision.

Mario DeMezzo, Director naţionalal Habitat for Humanity România, spune: “Noi suntem pricepuţi la construcţii şi vedem în construcţia programului „De la capăt” un bun prilej de a reaminti celor care vor să contribuie cu ceva că există soluţii la îndemână, cu rezultate tangibile, care pot schimba complet vieţile celor din jurul nostru. Am ajutat până acum peste 16.000 de copii şi părinţi să aibă o casă decentă în care să viseze la un viitor mai bun. Sperăm ca tot mai mulţi oameni să ni se alăture să creştem resursele de finanţare şi implicare pentru aajuta cât mai multe persoane cu probleme”.

Trupa Voltaj va continua promovarea proiectelor dedicate copiilor şi doreşte să includă în programul „De la Capăt” noi parteneri pentru proiecte de mediu şi ecologizare.

Cei care doresc să ajute pot găsi proiecte pe site-ul www.delacapat.ro.

Proiecte Voltaj – Trupa Voltaj sprijină copiii şi tinerii, de peste 10 ani. Membrii echipei au fost implicaţi în proiecte de educaţie, în donaţii, oferind spectacole pentru copii din spitale sau din centre de plasament. Au fost parte din programe de construire a unor locuinţe sociale împreună cu Habitat for Humanity, au susţinut concerte de colectare de fonduri pentru acestea şi au participat direct la ridicarea unor case în Ploieşti.

De asemenea, au susţinut financiar programul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundaţiei World Vision şi au contribuit la realizarea altor proiecte dedicate copiilor. Programul „De la capăt” continuă aceste preocupări şi îşi propune să adune mai multă susţinere pentru cauza copiilor aflaţi în dificultate.