Vom plati 0,3% in plus la Sanatate, potrivit legii lui Cristian Vladescu

Apropo.ro / 29.11.2011, 11:30
Vom plati 0,3% in plus la Sanatate, potrivit legii lui Cristian Vladescu
Cristian Vladescu si Virgil Paunescu propun un proiect de lege prin care toti romanii sa cotizeze 0,3%, in plus, la asigurarile de sanatate.

Noul proiect de lege, initiat de Cristian Vladescu si Virgil Paunescu, cere ca fiecare cetatean roman sa cotizeze inca 0,3% la asigurarile de sanatate, fara a primi, in plus, servicii medicale.

In principiu, textul de lege plecat de la Cotroceni mai prevede si instituirea asigurarilor de sanatate private si a caselor de sanatate private, care sa primeasca fonduri de la CNAS. De asemenea, spitalele se pot transforma in fundatii.

Cei doi doresc sa infiinteze ANCIS – Agentia Nationala de Calitate si Informatii Sanitare, iar contributia romanilor va fi obligatorie, daca va fi aprobata legea de Parlament.

Pentru acest ANCIS (casa de asigurari privata) vom plati cu totii 0,3% in plus la asigurarile de sanatate fara a primi, in plus, niciun serviciu medical. Nici Ministerul Sanatatii nu este de acord cu infiintarea acestei agentii. Cerinta aceasta ii apartine lui Vladescu. Vrea sa-si asigure un post, cu mandat de cinci ani, iar toata Sanatatea sa fie la mana lui”, sustine Vasile Barbu.