Vonda Shepard

Apropo.ro / 16.02.2009, 00:00
Vonda Shepard
Serialul de televiziune “Ally McBeal” a fost atît şansa Calistei Flockhart cît şi a Vondei Shepard să se afirme. De atunci, numele celor două au devenit legate unul de celălalt, chiar dacă au trecut şapte ani de la încheierea filmărilor.

Muzica Vondei n-a apărut o dată cu “Ally McBeal” şi nici nu s-a stins o dată cu sfîrşitul serialului. Doar că, înainte de “Ally”, viaţa Vondei nu trăda nimic din succesul care a urmat subit.

Provenită dintr-o familie cu patru copii – ea şi cele trei surori ale sale –, marcată de abandonul mamei şi perfect conştientă de eforturile tatălui de a le creşte, Vonda şi-a găsit refugiul în muzică, pianul devenind în timp cel mai bun prieten al său. Încă din adolescenţă, Vonda era mereu în căutare de cluburi şi de cafenele în Los Angeles în care să-şi poată cînta piesele. De-abia la 30 de ani, una dintre melodiile sale, “Don’t Cry Ilene”, a reuşit să “iasă” din micul cerc al cafenelelor şi să ajungă pe locul 17 în topul Billboard, unde s-a menţinut timp de 12 săptămîni.

Ally by Vonda

După trei albume lansate deja, venise timpul ca cineva să-i remarce talentul şi să-i ofere şansa pe care o aştepta demult, iar acel cineva a fost renumitul producător David E. Kelley. Astfel, o dată cu apariţiile ei în “Ally McBeal”, Vonda a lansat alte trei albume, “Songs from Ally McBeal”, “Heart and Soul: New Songs from Ally McBeal” şi “Chinatown”, care s-au vîndut în 12 milioane de exemplare.

După o pauză considerabilă de cinci ani, Vonda revine în atenţia publicului cu albumul “From the Sun”, lansat sub atenta coordonare a producătorului muzical Mitchell Froom, care i-a devenit soţ în 2004 şi împreună cu care are un băieţel. Noile piese, dar şi cele deja consacrate le veţi putea asculta live în premieră în România pe 18 februarie la Sala Palatului, în cadrul unui turneu ce cuprinde şi concerte în Germania, Olanda, Danemarca, Cehia, Austria, Elveţia, Spania, Franţa şi Anglia. Albumul poate fi cumpărat “cald” la lansarea care va avea loc pe 16 februarie, la librăria Cărtureşti din Bucureşti.

– S-a născut pe 7 iulie 1963
– Tatăl ei, Richmond Shepard, este unul dintre cei mai talentaţi mimi din SUA